Казахстан готується уникнути «кримського сценарію» на своїй території

kazahstan

 
Судячи з усього, Казахстан уважно стежив за українськими подіями і вирішив не допустити «кримський сценарій» на своїй території. Керівництво Казахстану прийняло рішення різко збільшити казахське населення півночі країни.


Про це пише via-midgard.info, повідомляють «Конфлікти і закони».

Поки мова йде про переселення 300 тисяч казахів з Півдня країни в північні області. Ну а допоможе казахам в цьому плані Китай. Причому допоможе він не тільки інвестиційними проектами, а й додатковою робочої силою. І не звідкись, а з Синьцзян-Уйгурського автономного району, і саме з тих районів, що населені казахами і уйгурами. Так що Китай, схоже, може відправити у Казахстан власних казахів і уйгурів, що проживають в даному автономному районі.

Згідно з укладеним договором, Казахстан надасть Китаю право на оренду і використання земель, ну а Китай візьме на себе всі питання, пов'язані з фінансуванням і забезпеченням необхідною технікою. Причому вся продукція, яка вироблятиметься завдяки цьому договору, буде реалізовуватися на казахському та китайському ринках.

На даний момент росіяни становлять 23,7 % населення Казахстану, або 3 мільйони 869тисіч чоловік. Причому проживають вони вельми компактно на півночі Казахстану, в регіоні, який має історичну назву - Південний Сибір і який був відданий більшовиками утвореній ними Казахській РСР. Якщо поглянути на етнічну карту цієї країни, то можна легко переконатися в тому, що дані області мають до Казахстану дуже віддалене відношення і більше нагадують відрізаний від Росії шматок, адже частка російського населення тут дуже значна. І судячи з заяв казахського керівництва, вони вирішили виправити це «непорозуміння», змінивши етнічний склад регіону.

Взагалі, щодо етнічних анклавів є чотири основні стратегії поведінки держави: перша, це повне визнання прав нацменшин і закріплення за ними території компактного проживання на правах автономії або навіть національної республіки. Друга - політика асиміляції і поступового розчинення іншокультурного населення в масиві титульної нації країни. Третя - вичавлювання, яке в радикальних формах приймає характер масового вигнання і геноциду. Ну і четверта тактика, якої дуже активно користувався і продовжує користуватися Китай - це замінна міграція представників титульної нації на територію національних меншин.

І, судячи з усього, Казахстан вирішив піти саме китайським шляхом, почавши стимулювати казахську міграцію на російську північ країни. Звичайно, демографічний потенціал казахів куди нижчий від китайського і вони суто фізично не можуть, подібно ханьцям, за пару років повністю змінити етнічну карту регіону, ставши в ньому абсолютною національною більшістю. Але все ж ними обраний саме цей шлях. Шлях форсованої «коренізації» історично російських регіонів.

Звичайно, китайські уйгури і казахи теж їм в цьому допоможуть, але все одно їх числа буде недостатньо. А це означає, що, крім звичайного заселення, їм доведеться користуватися й іншими методами. Наприклад - поступовим вичавлюванням російського населення, як це вже активно робиться на Півдні цієї країни, звідки зараз йде основний потік російських переселенців до Росії.

Звичайно, Казахстан - це не Таджикистан, де стосовно російського населення у свій час проводилася політика справжнього геноциду. У казахів інші методи - дискримінація і витискання. А тепер до них додалася ще й замінна міграція. Так що незабаром ми цілком можемо очікувати значного зростання російських біженців з цієї країни.

Можна сказати, що Казахстан приступив до остаточного рішення «російського питання». І звідси виникає логічне запитання: чи буде політичне керівництво РФ захищати права росіян і російськомовних в Казахстані, або ж «російське питання» Росією офіційно визнається тільки в Україні і росіяни Казахстану так і залишаться для Кремля «народом-привидом»?



Коментарі

  +4 #1 Гр. Мариупольский 31 мар. 2014 г., 19:14:02
А не лучше ли переселить лишних россиян из Казахстана на перевоспитание в Китай? Ведь и пить будут меньше, и Москве буде о чём общаться с Пекином посредством псковских десантников.
  +1 #2 Татарин 2 апр. 2014 г., 18:20:23
Уважаемый народ Казахстана, Россия на примере Крыма, показала, что уравнивать граждан русской национальности на своей земле НЕЛЬЗЯ НИ УКРАИНЦАМ. ни КАЗАХАМ, ни ТУРКМЕНАМ ни какому другому народу!!! В Украине русских ни кто не унижал, языковых проблем НЕ БЫЛО НИ КАКИХ, но кучка шизофреников испортила, сломала жизнь, планы милллионам граждан Украины при активном участии г.Путина!!! Силой этих шизофреников в Украине тоже ни кто не удерживал! Ехать в Россию. которою они "ЛЮБЯТ" они не хотели. Они не навидят украинцев, Украину, но живут и не уезжают из Украины. УВЕРЕН, ЧТО В КАЗАХСТАНЕ ОНИ ВЕДУТ СЕБЯ ТОЧНО ТАК ЖЕ! Вам необходимо принять все меры, чтобы избежать гккупации Россией!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.