Олланд відправив у відставку уряд Франції

olland uryad

 
Президент Франсуа Олланд доручив голові уряду Мануелю Вальсу розпустити чинний і сформувати новий кабінет міністрів. Про це повідомляє Agence France-Presse, передають «Конфлікти і закони».


Вальс приступив до виконання доручення глави держави, подавши заяву про власну відставку. У заяві Єлисейського палацу говориться, що новий уряд буде сформовано «відповідно до курсу, який обрав президент».

Приводом для відставки уряду стала критика економічного курсу Олланда і Вальсу з боку міністра економіки Арно Монтебур, що займає ліві позиції. Монтебур також різко розкритикував позицію Німеччини, звинувативши її в «божевіллі» на бюджетних обмеженнях. Вальс зі свого боку назвав висловлювання Монтебур неприпустимими, відзначивши, що міністр економіки перейшов «жовту риску».

Мануель Вальс, який представляє Соціалістичну партію, очолює французький уряд з 31 березня 2014 року. Раніше він протягом двох років займав пост міністра внутрішніх справ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.