Путін бойкотує саміт з ядерної безпеки

uader sammit

 
Росія повідомила США про те, що бойкотує міжнародний саміт з ядерної безпеки, запланований на 2016 рік. Раніше російська сторона відмовилася від участі в зустрічі, присвяченій підготовці саміту.


Про відмову від участі Росії в саміті повідомляє Associated Press з посиланням на джерела в дипломатичних колах США.

За словами джерел, бойкот саміту одним з його ключових учасників завдасть шкоди спробам президента США Барака Обами знизити загрозу ядерного тероризму. За словами джерела агентства, незважаючи на відсутність російських представників на зустрічі з підготовки саміту, до сих пір не було зрозуміло, чи відмовиться Росія від участі в самому саміті.

Один зі співрозмовників AP заявив, що Москва мотивувала свою відмову від участі в саміті його політичним характером. У листі російської сторони, який процитувало американське дипломатичне джерело, йдеться про те, що будь-які зустрічі, присвячені ядерній безпеці, повинні торкатися технічних питань, а їх організатором повинно виступати виключно МАГАТЕ.

Співрозмовник AP зазначив, що на рішення російської сторони вплинуло охолодження відносин між США і Росією в зв'язку з ситуацією навколо України. Джерело відзначило, що російські представники говорили про свою участь у саміті в 2016 році на саміті з ядерної безпеки в Гаазі в березні 2014 року.

Прес-секретар Білого дому Джош Ернест, коментуючи відмову Росії від участі зустрічі з підготовки до саміту, заявив, що Росія і США як і раніше співпрацюють в області безпеки - як приклади такої роботи він вказав на врегулювання проблеми навколо ядерної зброї Ірану і ліквідацію хімічного зброї Сирії.

У російському МЗС AP відмовилися коментувати інформацію про бойкот саміту.

Нагадаємо, міжнародні саміти з ядерної безпеки проводяться з 2010 року. Ініціатором їх проведення був Барак Обама. На даний момент відбулося три подібних зустрічі.

Крім того, днями Росія оголосила, що, попри умови МАГАТЕ, опікуватиметься ядерними об’єктами в анексованому Криму, які досі знаходилися під юрисдикцією України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.