путінський режим Асада 136 разів використовував хімічну зброю в Сирії

himorugie asada

 
«За три роки, з моменту прийняття резолюції Радбезу ООН за номером 2118, яка забороняє використання хімічної зброї в Сирії, приписи даного документа порушувалися 139 раз: 136 раз - з боку сил режиму Башара Асада і тричі - терористами ДАЄШ».


Про це йдеться в звіті Сирійської організації з прав людини (SNHR), оприлюдненому в третю річницю використання хімічної зброї в передмісті Дамаска - Східній Гуті, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.

У документі підкреслюється, що незважаючи на численні злочини Башара Асада, «винуватець» все ще не поніс покарання. «Ще до прийняття резолюції Радбезу ООН, режим Асада 33 рази використовував отруйний газ, а після прийняття (резолюції – ред.) мало місце 136 атак з використанням хімічної зброї», - йдеться далі в звіті.

«97% територій, де був застосований газ, контролювалося опозицією, а 3% - терористами ДАЄШ. Найбільше хімічна зброя використовувалася в Ідлібі, поблизу Дамаска і в Хамі», - йдеться далі в документі.

З 2013 року жертвами атак із застосуванням хімічної зброї в Сирії стали 88 осіб, в тому числі 45 опозиціонерів і семеро в'язнів, які перебували в руках режиму Асада. Також загинули 30 мирних сирійців, 20 з яких жінки, а 8 - діти.

Нагадаємо, що 21 серпня 2013 року сили режиму Асала використали хімічну зброю проти жителів Східної Гути. Загинуло понад 1400 осіб, ще близько десяти тисяч отримали поранення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.