​Міністр Туреччини у справах ЄС: Події в Сребрениці повторюються в Алеппо

Здавалося б, світове співтовариство отримало урок з подій в Сребрениці, де на очах у миротворців ООН були вбиті сотні невинних людей. Але цього не сталося. На жаль, схожі злочини повторюються нині в Алеппо, сказав міністр Туреччини у справах ЄС та головний переговірник Омер Челік на зустрічі з турецькими і німецькими журналістами в Берліні, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.


В Алеппо відбувається геноцид на очах у всієї світової спільноти, сказав Челік. За його словами, Анкара зробила все можливе для відкриття гуманітарних коридорів в Алеппо і евакуації з міста мирних жителів.

«Саботують навіть процес відкриття гуманітарних коридорів для евакуації населення із зони бойових дій. Перемир'я, якого толком і не було, може бути порушено», - сказав Челік. Міністр також акцентував увагу на акціях на підтримку Алеппо в різних країнах світу.

«Необхідно покласти край цій ганебній ситуації», - підкреслив Челік.

Раніше сьогодні стало відомо про досягнення домовленості про чергове припинення вогню між проіранськими шиїтськими ополченцями і загонами опозиції в південно-східних районах Алеппо. Домовленість передбачає евакуацію мирних жителів із зони бойових дій, для чого в Алеппо будуть спрямовані автобуси.

За даними агенції Анадолу, повідомлення про перемир'я вже поширене серед бійців сил опозиції.

Бойові дії припинили і шиїтські ополченці, якими командує іранський генерал Сейіт Джеват. Танки і важке озброєння проти захисників південно-східних кварталів Алеппо не застосовуються.

Омер Челік. Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.