​Дональд Трамп ніби повернувся у часі до передвиборчих перегонів - експерти

Рейтинги Дональда Трампа впали до рекордно низьких показників. Йому та його політиці довіряє приблизно 35 відсотків опитаних, що досить мало для його терміну – минуло тільки 10 тижнів після вступу на посаду. Сам президент потроху оговтується опісля першої серйозної політичної поразки у провалі реформи охорони здоров’я. Деякі експерти припускають, що йому, можливо, знадобиться натиснути кнопку політичного перезавантаження, повідомляє «Голос Америки».


Іноді, аби зробити крок вперед, необхідно зробити два назад. Так і Дональд Трамп, ніби повернувся у часі, до передвиборчих перегонів, поближче до народу. Він сказав:

«Ці глибоко вкорінені інтереси будуть робити усе можливе, аби зберегти зламану систему. Але вони зазнають невдачі, і ми переможемо, тому що ми боремося на боці нашої великої американської спадщини».

Опісля невдалої спроби анулювати і замінити медичну реформу Барака Обами, через розкол серед республіканців – Трамп потроху оговтується і налаштований рішуче.

Експерти вважають, що президенту зараз саме час змінити політику та стратегію. Говорить співробітник Інституту Брукінґса Вільям Ґалстон:

«Він зазнав значної невдачі. Це гарна можливість для роздумів і, можливо, переорієнтації його президентства. Безумовно, зміна стратегії і тактики, якщо не взагалі основного курсу».

Критики також хочуть, аби Трамп був більш президентським і щонайменше перестав писати в «Твіттері».

Такої думки Джеб Буш – колишній губернатор Флориди:

«Його перехід до президенства став незвичним для людей. І я думаю – це проблема».

Демократи ж святкують перемогу. Перша невдача Трампа із реформою охорони здоров’я їх відверто підбадьорює. Серед них є колишня кандидат у президенти Гілларі Клінтон:

«Коли цей катастрофічний законопроект провалився – це стало перемогою для всіх американців!»

Фіаско у реформі продемонструвало обмежені можливості Трампа завойовувати голоси навіть членів власної партії, говорить стратег республіканців Джон Фігері:

«Я думаю, він повинен зрозуміти, яка влада у нього є і якої немає, він не диктатор і не король. Коли він говорить: «стрибаємо», лідери Конгресу не запитають: «А як високо?» Вони запитають: «Чому?»

Проте історично, всі президенти США, які досягали законодавчого успіху, на початку проходили тернистий шлях. Серед них Франклін Рузвельт, Джон Кеннеді, Рональд Рейґан і Барак Обама. Зараз у центрі уваги Дональд Трамп. І питання у тому, чи здатен він вчитися на своїх помилках.

Говорить Вільям Ґалстон з Інституту Брукінґса:

«Питання не в тому, чи щойно інавгуровані президенти повністю готові до роботи, тому що більшість із них – не готові. Питання в тому, чи можуть вони вчитися на своїх помилках та міняти стратегію».

Окрім цього, аналітики додають, що Трамп, як і більшість його попередників, і досі у процесі переходу від кандидата в президенти до верховного головнокомандувача.

Фото Courtesy Image



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.