​Чи розслідуватиме Мін'юст США втручання України у вибори на боці Клінтон?

Голова Сенатського комітету з питань правосуддя, республіканець Чак Ґресслі (Chuck Grassley) звернувся до Міністерства юстиції США з офіційним листом, у якому вимагає у державного відомства повідомити, чи ведеться там розслідування за даними, наведеними у статті видання Politico щодо буцімто спроб уряду України сприяти перемозі на виборах президента США Гілларі Клінтон та нашкодити кандидатурі Дональда Трампа, повідомляє «Голос Америки».


Законодавець вимагає у мін'юсту США відповісти, чи ведеться ним розслідування щодо «втручання уряду України у президентські вибори 2016 на боці кампанії Клінтон», а також щодо «зв'язків та координації між урядом України та особами, пов'язаними з кампанією Гілларі Клінтон та Демократичним національним комітетом». Відповідний лист Ґресслі розміщено на його сайті.

Заяви про втручання України у вибори у США посилено зазвучали у липні. Вони спираються на статтю «Спроби України саботувати Трампа нашкодили їй самій», яку було оприлюднено ще у січні. Автор статті, журналіст Кеннет Фоґель, посилаючись на слова колишнього співробітника посольства України у США Андрія Теліженка, заявив, що посольство, буцімто, тісно співпрацювало з Александрою Чалупою, американкою українського походження, тісно пов'язаною із Демократичною партією США, допомагаючи їй збирати викривальні матеріали щодо члена виборчого штабу Трампа, Пола Манафорта.

Стаття Фоґеля стала аргументом окремої групи захисників президента США та критиків американської ліберальної преси, які вважають, що американські ЗМІ та законодавці-демократи ігнорують тему буцімто змови України та штабу Клінтон, яка примушує по новому подивитись на втручання у вибори США з-за кордону. Такі голоси загалом твердять: тему сприяння росії Трампу роздмухують демократи, які самі не ґребували допомогою від України.

Стаття Фоґеля згадувалась у липні офіційним речником Білого дому.

«Якщо і є якісь докази змови у ході минулих президентських виборів у США, то це - докази змови між Демократичною партією США та урядом України», - заявила раніше у липні речниця Білого дому Сара Сандерс.

Посольство США в Україні, у відповідь на запит «Голосу Америки», спростувало звинувачення щодо можливої співпраці із Демократичною партією.

У повідомленні ГА також йдеться, що голову Сенатського комітету з питань правосуддя Ґресслі також зацікавила діяльність згаданої Александри Чалупи. Ґресслі вимагає у мін'юсту США пояснити, чому Александра Чалупа не була зареєстрована у США як закордонний агент, який працює в інтересах іноземного уряду (законодавство США вимагає відповідної реєстрації лобістів закордонних урядів - прим. ГА).

«Дії Чалупи, схоже, вказують на те, що вона одночасно працювала в інтересах закордонного уряду, а саме України, та в інтересах Демократичного національного комітету та кампанії Клінтон, з метою вплинути не лише на американських виборців, але і на уряд США», - йдеться у листі Ґресслі, пише «Голос Америки».

Чак Ґресслі. Фото зі сторінки Twitter Чака Греслі



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.