​Проект резолюції нових санкціїй проти КНДР, внесений США на розгляд, отримав підтримку всіх членів Радбезу

Рада Безпеки ООН одноголосно підтримала резолюцію США про запровадження нових санкцій проти Північної Кореї. Це стало відповіддю на останнє і найпотужніше ядерне випробування, проведене Пхеньяном 3 вересня.


Під час засідання постійний представник США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що США «припиняють переконувати Північну Корею робити правильні речі. Зараз ми намагаємося не допустити КНДР здійснювати неправильні вчинки». Вона також додала, що США не шукають війни з Північною Кореєю і що Пхеньян «ще не перейшов точку неповернення», повідомляє «Голос Америки».

Рішенням Ради Безпеки ООН втілюється заборона на експорт текстилю з КНДР, а також вводяться обмеження на імпорт сирої нафти.

Це дев'ята резолюція щодо санкцій, яку одноголосно ухвалила Рада Безпеки ООН з 2006 року, до складу якої входять 15 країн. Сполучені Штати пом'якшили початковий жорсткіший проект резолюції, щоб заручитися підтримкою союзників Пхеньяна Пекіна і москви.

За даними північнокорейського агентства з питань торгівлі, текстиль був другим за величиною експортом КНДР після вугілля та інших корисних копалин в 2016 році. Обсяг експорту становив $752 млн. Майже 80 відсотків експорту текстилю відправлено в Китай.

Резолюція також передбачає заборону на конденсати і природні газові рідини. Ліміт складе 2 мільйони барелів на рік на перероблені нафтопродукти. На нинішньому рівні будуть також залишені обмеження на експорт сирої нафти в Північну Корею. Китай постачає більшу частину нафти КНДР.

Офіційний представник США, знайомий з переговорами в Радбезі, на умовах анонімності сказав, що Північна Корея імпортує близько 4,5 мільйона барелів нафтопродуктів щорічно і 4 мільйони барелів сирої нафти.

Вже після прийняття резолюції, посол США Ніккі Гейлі заявила Радбезу ООН, що «якщо Північна Корея погодиться припинити свою ядерну програму, вона зможе повернути своє майбутнє. Якщо КНДР доведе, що вона може жити в світі, то світ буде жити з нею».

Представник США також додала, що «тісні відносини між президентом Трампом і Сі Цзіньпіном зіграли ключову роль в переговорах щодо нових санкцій проти Північної Кореї».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.