​З початку конфлікту в Сирії загинуло понад 26 тисяч дітей

З початку конфлікту в Сирії загинуло понад 26 446 дітей, в основному в результаті обстрілів і бомбардувань сил режиму Башара Асада, йдеться в доповіді Сирійської правозахисної організації (SNHR), опублікованому в зв'язку із Всесвітнім днем захисту прав дітей, який відзначається 20 листопада, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».

У доповіді говориться, що з початку конфлікту в березні 2011 року Сирія посідає перше місце в списку країн, в яких найчастіше порушуються права дітей.


За даними доповіді, з 2011 року в результаті атак сил режиму Асада і його прихильників в Сирії загинула щонайменше 21 631 дитина.

У результаті ударів вкс росії, яка надає підтримку режиму Асада з вересня 2015 року, в Сирії загинули принаймні 1 529 дітей.

У доповіді говориться, що в результаті атак і страт терористичної організації ДЕАШ в Сирії загинули щонайменше 711 дітей. Жертвами авіаударів міжнародної коаліції на чолі з США по боротьбі з ДЕАШ з вересня 2014 року в Сирії стали щонайменше 723 дитини.

Крім того, ще щонайменше 127 дітей стали жертвами терористів PYD (сирійська гілка PKK), 503 були ними викрадені, йдеться в доповіді.

У результаті зіткнень між режимом Асада і озброєною опозицією в Сирії загинули принаймні 1 024 дитини.

У доповіді наголошується, що найбільшу ціну за конфлікт в Сирії платять діти. У результаті конфлікту, який триває майже сім років, зруйновано 1 378 шкіл і дитячих садів, 3,2 мільйона дітей позбавлені доступу до освіти.

У результаті атак і обстрілів сил режиму Асада в Сирії були зруйновані щонайменше 1 147 шкіл і дитячих садів.

Міжнародна коаліція з 23 вересня 2014 року завдала удари по 23 школах в Сирії. Крім того, озброєна опозиція завдала шкоди 24 школам і дитячим садкам, в результаті атак озброєних угруповань повністю зруйнована 21 школа і дитячий сад.

Діти в Сирії, позбавлені доступу до освіти, починають працювати в ранньому віці, говориться в доповіді.

У доповіді підкреслюється, що терористи PYD в Сирії ставлять дітей під рушницю і змушують воювати.

«Це в основному діти у віці 14 років і старше. Режим Асада після ослаблення своїх позицій теж почав ставити під рушницю неповнолітніх. У рядах сил режиму Асада, імовірно, воюють 349 дітей», - йдеться в доповіді.

SNHR також закликала ООН і світову спільноту забезпечити захист дітей в Сирії і вжити заходів для зняття блокади режиму Асада і доставки в країну гуманітарної допомоги.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.