​Країни G7 засудили хімічну атаку в Східній Гуті

Лідери країн G7 засудили хімічну атаку режиму Башара Асада в передмісті Дамаска Східної Гуті. «Ми, лідери країн G7, єдині в рішучому засудженні застосування в Східній Гуті в Сирії хімічної зброї», - заявив від імені лідерів країн G7 прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


«Ми повністю підтримуємо всі зусилля США, Франції і Великобританії, спрямовані на ослаблення можливостей режиму Асада по використанню хімзброї і стримування його застосування в майбутньому», - сказав Трюдо.

Прем'єр зазначив, що застосування хімічної зброї є порушенням міжнародного права і створює загрозу для міжнародного миру та безпеки.

«Раніше незалежні міжнародні спостерігачі підтвердили застосування режимом Асада хімзброї. Застосування хімічної зброї порушує резолюцію за № 2118 РБ ООН і Конвенцію про заборону хімічної зброї. Ми виступаємо проти безкарності тих, хто використовують цю зброю », - сказав Трюдо.

У заяві також засуджується отруєння Сергія і Юлії Скрипаль, крім того, документ містить заклик до росії «терміново розглянути всі питання, пов'язані з інцидентом в Солсбері».

Раніше жертвами хімічної атаки на населений пункт Дума в блокованому передмісті Дамаска Східній Гуті стали 78 мирних жителів. Представники Сил цивільного захисту Думи повідомили про застосування бомб з отруйним газом в останньому районі передмістя сирійської столиці, підконтрольному противникам режиму Башара Асада.

Повідомляється про отруєння сотень сирійців, стан частини яких оцінюється як важкий. Обстріли і бомбардування району Дума поновилися шостого квітня.

Засуджений в росії за державну зраду колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль був отруєний невідомою отрутою в британському місті Солсбері.

66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія були виявлені четвертого березня в несвідомому стані недалеко від торгового центру в Солсбері.

У Великобританії заявили, що Скрипаль і його дочка були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новачок», розробленим в СРСР.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.