​Американські винищувачі перехопили російські бомбардувальники неподалік Аляски

Два американські винищувачі перехопили два російських стратегічних бомбардувальника, що пролетіли неподалік узбережжя Аляски. Про це повідомили у Північноамериканському командуванні повітряної оборони (NORAD). Літаки з росії не порушили повітряний простір США, передає Польське радіо.


Подія трапилася минулої п’ятниці. Стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95 (за класифікацією НАТО «Ведмідь») перетнули кордон умовної Зони ідентифікації повітряної оборони (ADIZ) неподалік Алеутських островів, що належать до Аляски.

На перехоплення російських машин вилетіло два винищувачі США. «Бомбардувальники були перехоплені та супроводжені за межі ADIZ, приблизно 200 км від узбережжя Аляски, двома винищувачами F-22», - повідомив майор Ендрю Генесі, речник NORAD з Королівських повітряно-військових сил Канади.

На початку травня російський винищувач перехопив над Балтійським морем розвідувальний літак Військово-морських сил США. Пентагон заявив, що інцидент був «безпечним», хоч сама акція росіян була «непрофесійною».

У січні російський винищувач пролетів на відстані півтора метра від американського розвідувального літака над Чорним морем. Американський департамент оборони звинуватив москву в «явному порушенні чинних договорів та права».

Винищувачі F-22. Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.