​ЄС чекає від Ер-Ріяда роз'яснень у справі зниклого журналіста Джемаля Кашікчи

ЄС чекає від Ер-Ріяда заяви у зв'язку зі зникненням саудівського журналіста Джемаля Кашікчи в генеральному консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. «ЄС відстежує ситуацію. Брюссель чекає від Саудівської Аравії уточнення ситуації з провідним саудівським журналістом Джемалем Кашікчи», - сказав на прес-конференції офіційний представник Єврокомісії Карлос Мартін Руїз де Гордехуелa, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Джемаль Кашікчи, який працював в газеті «Аль Ватан», важливій платформі для саудівських реформістів, а також писав для Washington Post, зник минулого тижня.

Джерела в поліції Туреччини повідомили, що Джемаль Кашікчи (Джамал Ахмід Х. Хашогі) увійшов у будівлю генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі о 13:12 за місцевим часом другого жовтня, але з дипмісії більше не виходив.

Крім того, 15 громадян Саудівської Аравії, в тому числі офіційні представники королівства, у ті ж години перебували в саудівській дипмісії в Стамбулі, а потім на двох літаках повернулися на батьківщину.

Джемаль Кашікчи. Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.