​Огляд саудівської дипмісії в Стамбулі, після зникнення журналіста Джемала Хашогі, завершено

Члени турецько-саудівської робочої групи, створеної у зв'язку з розслідуванням зникнення саудівського журналіста Джамала Кашікчи (Джемала Хашогі), покинули будівлю генерального консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Журналіст Washington Post зник другого жовтня після того, як відвідав будівлю генконсульства своєї країни в Стамбулі. Ер-Ріяд спростував твердження низки ЗМІ про те, що Кашікчи був убитий в будівлі дипмісії.

МВС Туреччини почало розслідування, у рамках якого було прийнято рішення про огляд будівлі генконсульства. Президент Реджеп Тайіп Ердоган взяв розслідування під особистий контроль.

За підсумками переговорів представників Туреччини та Саудівської Аравії було прийнято рішення про створення спільної робочої групи з метою огляду будівлі дипмісії.

Огляд будівлі генконсульства почався увечері 15 жовтня і завершився вранці 16 жовтня.

Члени турецької та саудівської делегацій у складі робочої групи покинули будівлю окремо. Ніякої заяви за підсумками огляду озвучено не було. З турецької сторони в огляді будівлі брали участь представники прокуратури і поліції Стамбула.

Відомий саудівський журналіст, один з активних учасників реформістської течії «Аль-Ватан», Джамал Кашікчи (Джемал Хашогі), який активно співпрацював з Washington Post, другого жовтня увійшов у будівлю генконсульства Саудівської Аравії для оформлення ряду документів.

Представники МВС Туреччини, вивчивши дані з камер відеоспостереження, прийшли до висновку, що журналіст не залишав будівлю генконсульства.

У ці ж години в дипмісії перебувала делегація Саудівської Аравії в складі 15 осіб, яка прибула до Стамбулу на двох літаках. У той же день делегація, в складі якої знаходилися офіційні особи королівства, покинула турецький мегаполіс.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.