​Трамп закрив очі на злочин принца Салмана в обмін на обіцянку про закупівлю зброї

Президент США Дональд Трамп вирішив проігнорувати причетність принца Салмана до вбивства Джемаля Кашікчи (Джамаля Хашогі), замість того щоб чинити тиск на наслідного принца. Про це йдеться в статті колумніста New York Times Томаса Фрідмана під назвою: «Чорна п'ятниця розпродажу Трампа: нафта, зброя і мораль», повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


«Трамп міг би сказати Мухаммеду бін Салману: «Я знаю, що це виходило від тебе. І тому ти не отримаєш поблажку. Замість цього Трамп вирішив закрити очі на вбивство Кашікчи в обмін на обіцянку про майбутні закупівлі зброї», - констатує оглядач.

Фрідман нагадує, що позиція Трампа багато в чому обумовлена тим, що «королівство погодилося інвестувати в Сполучені Штати 450 мільярдів доларів».

Також Фрідман відкидає твердження саудівської влади, що загибель Джемаля Кашікчи стала результатом «несанкціонованої операції».

«Саудівці стверджують, що ця операція була проведена самовільно, проте ми знаємо, що в ній були задіяні найближчі охоронці і помічники наслідного принца. Такого ніколи не було в історії Саудівської Аравії. Це неможливо. Це абсолютна монархія. Наказ (про вбивство Кашікчи - ред.) надійшов зверху», - зазначає Фрідман.

Відомий саудівський журналіст Джемаль Кашікчи, який активно співпрацював з Washington Post, був убитий другого жовтня в будівлі генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Генпрокуратура Туреччини за підсумками розслідування дійшла висновку, що журналіст став жертвою спланованого вбивства. Кашікчи задушили відразу після того, як він увійшов в будівлю дипмісії.

Після вбивства тіло Кашікчи було розчленоване і знищено.

Туреччина виступає за організацію в Стамбулі судового процесу у справі Кашікчи і закликала Ер-Ріяд видати осіб, причетних до вбивства журналіста.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.