​МЗС Канади не впустило російських пропагандистів на зустріч щодо Венесуели

Міністерство закордонних справ Канади не допустило російських пропагандистів із агентств «Спутник», «РИА-Новости» і «ТАСС» до висвітлення засідання «лімської групи» в Оттаві. Про це заявили у посольстві росії в Канаді.


Прикметно, що на агентство «ТАСС» в Канаді працює власний кореспондент, який має постійну акредитацію при парламенті країни. Однак, на захід у МЗС його все одно не допустили, повідомляє Укрінформ.

Окрім росіян, у журналістській акредитації на зустріч «лімської групи» відмовили також журналістам венесуельського мовника «teleSUR». В уряді Канади СВС News пояснили, що не пустили «teleSUR» через те, що канал є державним пропагандистським ресурсом.

Як нагадує Укрінформ, у понеділок в Оттаві пройшло позачергове засідання так званої «лімської групи», до якої входять держави Західної півкулі, зацікавлені у мирному вирішенні кризи у Венесуелі. Його учасники підтвердили підтримку Хуана Гуайдо як тимчасового президента країни, однак виступили проти застосування сили.

Також минулого року з Оттави було видворено речника посольства рф в Оттаві Кирила Калініна, якого обвинуватили в намаганні дискредитувати міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд, представивши її діда-українця Михайла Хом’яка як нацистського колаборанта. Окрім цього, речник посольства рф також активно використовував офіційний Твіттер-акаунт дипустанови для поширення інших пропагандистських матеріалів, у тому числі інформації, отриманої за допомогою кібернетичного зламу.

Так, він надіслав відомим канадським журналістам посилання на матеріали російської хакерської групи «Fancy Bear», яку пов’язують із військовою розвідкою рф.

Фото ukrinform.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.