​Данні Bellingcat про «третього агента ГРУ», підозрюваного в отруєнні Скрипалів, не коментують ані Лондон, ані москва

Офіційні представники Великоїій Британії та росії фактично не коментують публікацію вебсайтом Bellingcat імені чоловіка, якого названо третім агентом російської військової розвідки, пов’язаним зі спробою вбивства колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки, повідомляє «Голос Америки».


Речник президента путіна Дмитро Песков сказав журналістам у москві, що останні оприлюднення нічого не змінюють у позиції кремля, який відкидає причетність російських спецслужб до отруєння Скрипалів 4 березня 2018 року в англійському містечку Солсбері.

Британське міністерство закордонних справ у день публікації 14 лютого відповіло на запит агентство Reuters, що не має коментарів.

Але урядовці Британії майже одразу після інциденту в Солсбері, посилаючись на дані своїх розвідслужб, заявили, що покладають на росію відповідальність за застосування нервово-паралітичної отрути, що належить до розробленої у СРСР хімічної зброї класу «Новічок».

Британська прокуратура у вересні минулого року заочно висунула обвинувачення двом росіянам, які перебували в Англії у час замаху із документами на ім’я Александра Петрова та Руслана Боширова.

У Лондоні ще раніше офіційно оголосили, що вважають імена Петрова і Боширова вигаданими для прикриття агентів головного розвідувального управління (ГРУ) міністерства оборони росії.

Журналісти-розслідувачі Bellingcat першими минулого року заявили, що, простеживши фотографії, документи та свідчення, з’ясували справжні імена двох обвинувачених: Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга.

Журналісти з інших ЗМІ підтвердили результати того розслідування, знайшовши в росії людей, які особисто знали вказаних осіб і навіть підтвердили, що вони працювали в російських спецслужбах.

Третій підозрюваний

Ще у вересні минулого року британська газета The Telegraph писала, що слідство знало про третього російського агента, причетного до замаху на Скрипалів.

The Telegraph не подавала джерела своєї інформації і не повідомила імені.

Bellingcat тепер стверджує, що тим третім підозрюваним є Денис Сергеєв, який також служить в російській військовій розвідці.

У журналістському розслідуванні йдеться, що Сергеєв у час нападу в Солсбері під вигаданим іменем Сергій Федотов приїздив до Великої Британії.

За даними Bellingcat, інформація про приліт і відліт авіапасажирів засвідчила, що Сергеєв-Федотов в останні роки неодноразово відвідував інші країни і мав особливу звичку - в останній момент скасовувати замовлені квитки на літак в росію і повертатися додому непрямим маршрутом.

У понеділок Болгарія повідомила, що розслідує можливий зв’язок між нападом на Скрипалів та отруєнням болгарського торговця зброєю у Софії 2015 року.

Болгарський головний прокурор Сотір Цацаров сказав, що Федотов відвідував Болгарію 2015 року тричі і, зокрема, у квітні, коли болгарин Еміліан Ґебрев був отруєний, але вижив.

Агенти ГРУ, підозрювані в отруєні Скрипалів. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.