​До Конгресу США внесено законопроект про контроль фінансів путіна

Два американських законодавця внесли законопроект, який доручає американській розвідці зібрати інформацію про фінансові активи та секретні мережі президента росії володимира путина і його союзників і представити звіт в Конгрес. Члени Палати представників Еліс Стефаник і Вал Демінгс назвали свій документ «Закон про транспарентності володимира путіна», повідомляє російська служба «Голосу Америки».


«Путін і його політичні союзники прагнуть послабити демократії в усьому світі, зміцнюючи свій політичний контроль за допомогою неетичних методів, - заявила Стефаник. - Я рада виступити співініціатором законопроекту, спрямованого на визнання путіна і його союзників тими, ким вони є - неохайними політичними діячами, які підривають демократію».

Стефаник і Демінгс, які є членами комітету Палати представників з розвідки, дали зрозуміти, що цей законопроект є відповіддю на постійні спроби росії підірвати американську демократію, як характеризує їх американське розвідувальне співтовариство.

«Кращий спосіб атакувати влади путіна і його пособників - це почати розшук незаконних і секретних фінансових потоків, за допомогою яких фінансується їх діяльність, - йдеться в заяві Демінгс. - Прийшов час дати відсіч і захистити нашу демократію».

Стефаник і Демінгс також виступили співавторами двопартійного Закону про захист від російської дезінформації, який, за їхніми словами, посилить реакцію Америки на російське втручання на виборах в США.

Колишній офіцер КДБ, який став президентом, путін задекларував свій дохід за 2017 рік у розмірі приблизно 18,7 мільйона рублів, а також своє майно у вигляді двох квартир і двох автомобілів російського виробництва. Однак аналітики підозрюють, що ці офіційні дані відображають лише частку багатства, яке належить путіну безпосередньо, або до якого він має доступ через посередників.

Як пише журнал Atlantic, за оцінками фінансиста Білла Браудера, ярого критика путіна, стан російського лідера може становити до 200 мільярдів доларів, що робить його найбагатшою людиною на землі.

Однак колишній співробітник міністерства фінансів США, який вивчав незаконні російські фінанси, заявив ABC News, що він скептично ставиться до публічних оцінок стану путіна, тому що російська фінансова система відома своєю непрозорістю. Він також сумнівається в тому, що багато активів путіна записані на його ім'я.

«Припустимо, у нього є активи. Тоді він володів би ними через прошарок людей, яким він дуже довіряє. Його імені на них ніколи не буде, - сказав колишній чиновник, який виступав на умовах анонімності. - Навіть якщо і так, буде складно проникнути через цю схему».

Фото echo.msk.ru



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.