​Пентагон підтвердив плани залишити в Сирії близько 400 військових

Опублікована в газеті The Wall Street Journal (WSJ) інформація про те, що Вашингтон має намір залишити в Сирії одну тисячу американських військових, не відповідає дійсності. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


«Інформація однієї з провідних американських газет про те, що США мають намір залишити в Сирії майже тисячу своїх військовослужбовців, не відповідає дійсності. Ніяких змін в плані, оприлюдненому в лютому, не відбулося, і ми продовжуємо слідувати вказівкам президента щодо скорочення чисельності військовослужбовців [в Сирії]», - сказав Данфорд.

За його словами, Сполучені Штати продовжують детально планувати дії з Генштабом ЗС Туреччини для вирішення проблеми безпеки на турецькому кордоні з Сирією.

«До сьогоднішнього дня планування було плідним. На даний час у нас є стартова концепція, яку ми маємо намір розвивати», - сказав Данфорд.

Раніше The Wall Street Journal писала, що США планують залишити близько однієї тисячі військовослужбовців на кордоні з Сирією. Крім того, газета повідомляла, що США не змогли домовитися з Туреччиною, європейськими союзниками і терористичною організацією YPG/PKK, яка прикривається назвою «Сирійські демократичні сили», з питання створення зони безпеки на півночі Сирії.

Президент США Дональд Трамп в грудні 2018 року повідомив, що терористична організація ДЕАШ практично повністю ліквідована в Сирії. Глава Білого дому також повідомив про плани щодо виведення американських військ з Сирії. У лютому 2019 року в Білому домі повідомили, що в Сирії поки залишиться близько 400 американських військових.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.