​У Північній Кореї заявили про випробування нової «керованої зброї»

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин в середу особисто спостерігав за випробуваннями нової тактичної керованої зброї. Про це в четвер вранці повідомило державне Центральне телеграфне агентство КНДР - ЦТАК.


У повідомленні ЦТАК не уточнюється, що саме - ракета або інший тип озброєнь - було випробувано в середу. Під словом «тактичний» зазвичай мається на увазі озброєння з невеликим радіусом дії, на відміну від балістичних ракет великої дальності, передає «Голос Америки».

Нове озброєння оснащено «потужної боєголовкою», а також володіє «особливим режимом керованого польоту», стверджують у ЦТАК.

Агентство наводить цитату Кім Чен Ина, який заявив, що «завершення розробки системи озброєнь виключно важливо для збільшення бойової потужності» північнокорейської армії.

Кім Дон Юб, військовий експерт з Інституту далекосхідних досліджень при Університеті Кеннам у Сеулі каже, що випробування «проводилося в різних режимах стрільби по різних цілях». За словами експерта, це, швидше за все, означає, що зброя могла бути запущена з землі, моря і повітря.

Досить імовірно, що це крилата ракета малої дальності, припускає експерт. За його словами, такі ракети можуть відноситися до окремих класів: «земля - земля», «повітря - земля», «повітря - корабель» і «корабель - корабель».

У листопаді, згідно з повідомленнями північнокорейських видань, Кім також був присутній при випробуванні тактичної зброї, нібито здатної захистити КНДР в якості «сталевої стіни». Вид цього озброєння також поки не вдалося встановити.

За словами високопоставленого представника адміністрації Трампа, Північноамериканське і Стратегічне командування Збройних сил США не зареєстрували ракетних запусків з території Північної Кореї. Чиновник, який розмовляв з Reuters на умовах анонімності, додав, що зараз ведеться додаткова перевірка.

Представник Білого дому заявив, що адміністрація «знає про це повідомлення» і відмовився від подальших коментарів.

Офіційний представник Армії США Дейв Істберн підтвердив, що в Пентагоні вже знають про повідомлення ЦТАК. У Держдепартаменті на запит Reuters поки не відповіли.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.