​У Празі назрівають найбільші протести з часів Оксамитової революції

Протест у празькому парку Летна має стати найбільшою демонстрацією проти уряду в Чехії з часів Оксамитової революції, пише АР. Протести 1989 року знищили комуністичний режим у тодішній Чехословаччині, а протест, що запланований на неділю, має завершити хвилю мітингів по всій країні, повідомляє «Голос Америки».


Близько 400 тисяч осіб підписали петицію, яка закликає прем'єр-міністра Чехії Андрея Бабіша піти з посади через звинувачення у шахрайстві з субсидіями ЄС та виплаті субсидій його колишнім компаніям. І сотні тисяч людей очікуються на мітингу в Празі, щоб закликати популістського мільярдера відмовитися від посади.

Підприємець, який став популістським політиком, заперечує проблеми в країні і вказує на рекордно низький рівень безробіття.

«Чеська Республіка добре працює, – сказав нещодавно Бабіш. – Ми є найкращими в регіоні та в цілій Європі. Якщо ви хочете інвестувати, це найкраще місце (зробити це), це місце для майбутнього».

Прокурори Чехії наразі вирішують, чи слід притягати Бабіша до обвинувачення в шахрайстві з використанням коштів Європейського Союзу.

Міністр, Марі Бенесова, є близьким союзником Бабіша і проголосувала проти прохання поліції, щоб позбавити Бабіша парламентського імунітету перед розслідуванням. Протестувальники побоюються, що міністр може докласти зусиль, щоб обмежити незалежність правової системи країни, як це було в деяких інших країнах Центральної та Східної Європи, таких як Польща.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.