​росія ретельно тренується у придушуванні народних повстань проти диктаторських режимів

Сценарії використання бойовиків, незаконних збройних формувань та прихованих тактик для придушення повстань описані в статті, опублікованій в російському Кур'єрі ВПК російським генералом-полковником Дворніковим, вважає Макр Войджер, колишній радник Сухопутного командування НАТО та радник екс-командувача Сухопутними силами США в Європі генерала США (у відст.) Бена Годжеса, повідомляє «Голос Америки».


З Войджером поговорило американське оборонне видання Defense One.

Тактики, описані в статті Дворнікова, можуть бути використані путіним у будь-якому регіоні, де кремль захоче придушити народне повстання. Метою доктрини є «виграти війну не проти сил США, Європи чи НАТО, а проти народного повстання, як в Сирії», - говорить Войджер.

Американський експерт звертає увагу, що в своїй статті Дворніков визначив декілька конкретних заходів гібридної війни, що включають «нанесення ударів з метою зниження економічного потенціалу супротивника», «активний інформаційний та психологічний вплив на бойовиків для підриву їх морально-психологічного стану», «ведення високоманеврових бойових дій», зокрема використовуючи «пікапи типу тачанок для засідок та контратак».

Стаття в основному стосується Сирії, але росія намагалась застосувати подібну тактику і у Венесуелі, вважає Войджер: «Коли росіяни прибули до Венесуели - ці 100 військових, яких очолював високопоставлений генерал - вони хотіли повторити щось подібне».

Однією з груп бойовиків, на яку спирається така російська стратегія, є формування Вагнер, говорить Войджер. Це формування можуть використовувати «для проведення обмеженого вторгнення до сусідньої країни, навчання місцевих бойовиків, дестабілізації прозахідного уряду, або приховування наявності таємної російської присутності», - цитує видання дослідження Норвезького оборонного інституту. Такі формування, як Вагнер, Войджер називає «гарматним м'ясом» і розмірковує, що, може, саме через їх невелику цінність для кремля, ці формування і залишили під вогнем США у Сирії.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.