​Туреччина і росія погодились поділити контроль у північно-східних районах Сирії, з яких вийшли військові США

Турецьке міністерство оборони заявляє, що не планує подальшого наступу на північному сході Сирії, після того як президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та президент росії володимир путін напередодні домовилися про координацію дій військових у смузі на сирійському боці турецько-сирійського кордону, повідомляє «Голос Америки».


Туреччина заявила, що домоглася свого, ввівши війська в сирійські райони, щоб створити так звану «безпечну зону» і витіснити звідти курдські озброєні сили, які Анкара називає терористичними.

Курдські формування, які воювали з ісламістами і користувалися підтримкою США, зазнали втрат і пішли на вимушену угоду з режимом Башара Ассада, за яким стоїть росія.

За даними базованої у Великій Британії організації «Сирійська обсерваторія прав людини», у результату турецького наступу близько 300 000 людей були змушені полишити домівки, і загинули 120 цивільних, а також 259 курдських бійців.

Туреччина заявила, що загинули 765 терористів і заперечує, що спричинила будь-які цивільні жертви.

Дональд Трамп фактично дав згоду на турецький наступ, заявивши, що Америка не бажає бути залученою до війни у регіоні, але крок президента розкритикували багато американських політиків.

Турецько-російська домовленість була досягнена у вівторок на переговорах Ердогана і путіна у Сочі наприкінці п’ятиденного припинення вогню, яке було проголошене під тиском США в результаті зустрічей віце-президента Майка Пенса в Анкарі.

Ердоган і путін погодилися, що підрозділи сирійської армії, а також російські військові увійдуть в прикордонні райони, які донедавна патрулювали американські військові разом з курдськими союзниками.

Домовленість також передбачає, що російські підрозділи та сирійські прикордонники забезпечать виведення курдських сил з тридцятикілометрової зони на сирійському боці кордону.

Через шість днів російські і турецькі військові мають розпочати спільне патрулювання вужчої десятикілометрової ділянки у смузі, яку Туреччина називає «безпечною зоною».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.