​У Британії партії змагаються за 650 місць у Палаті громад, аби вирішити подальшу долю Брезкиту

У Великій Британії відбуваються парламентські вибори, які були оголошені достроково, бо урядова Консервативна партія не мала дієвої більшості у парламенті і не змогла проводити ключові рішення, зокрема щодо припинення членства країни у Європейському Союзі, повідомляє «Голос Америки».


Партії змагаються за 650 місць у Палаті громад - нижній палаті парламенту, яка є головним законодавчим органом.

55-річний прем’єр-міністр Борис Джонсон закликав виборців віддати у четвер голоси за його Консервативну партію, щоб парламент ратифікував вже укладену угоду про вихід з ЄС.

Найбільша опозиційна партія, Лейбористська, заявляє, що Брекзит на умовах угоди Джонсона буде шкідливий для країни, і тому лейбористи обіцяють укласти нову угоду з Брюсселем та винести її на референдум для затвердження.

70-річний лідер лейбористів Джеремі Корбин каже, що на тому пропонованому референдумі британці мали б можливість також відмовитися від виходу з Євросоюзу, переглянувши рішення референдуму 2016 року.

Лейбористи обіцяють у разі приходу до влади розпочати масштабну націоналізацію інфраструктурних компаній, зокрема залізниць, а також збільшити податки на багатих.

Інша провідна британська політична сила, Партія ліберальних демократів, пропонує негайно відкликати заяву країни про припинення членства в ЄС і скасувати Брекзит одностороннім рішенням.

Важливу роль мають також інші партії Великої Британії, зокрема Шотландська національна партія, яка веде кампанію за відмову від Брекзиту, а також пропонує новий референдум у Шотландії про незалежність.

Попередні результати голосування на британських парламентських виборах будуть відомі у п’ятницю, хоча одразу після закриття дільниць о 10 вечора за місцевим часом, оголосять дані опитувань на виходах з дільниць.

Опитування упродовж виборчої кампанії давали підстави прогнозувати, що Консервативна партія Бориса Джонсона може здобути більше голосів, ніж інші партії, але було не відомо, чи матимуть консерватори більше половини мандатів і автоматичне право формувати новий уряд.

Борис Джонсон. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.