Влада знову повернулася до нарощування дефіциту і боргів

budget pinzenik

 
Влада знову повернулася до нарощування дефіциту і боргів. Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Пинзеник під час виступу у Верховній Раді. Про це поінформувала прес-служба партії «УДАР», повідомляють «Конфлікти і закони».


«Минулорічний бюджет відродив дуже небезпечну тенденцію нарощування боргу. Цю, вже історичну тенденцію, можна було б не згадувати, якби вона не повторилася цьогоріч», - наголосив Віктор Пинзеник.

Депутат зазначив, що перша версія закону про Державний бюджет передбачала дефіцит у 25 млрд. грн., водночас 38 «поліпшень» закону підняли цю цифру до 38,8 млрд. грн. «У поданому звіті ця цифра у два рази перевищує початкову – 53,4 млрд. грн., або 3,8% ВВП. А за моїми оцінками, реальний дефіцит минулого року складає майже 70 млрд. грн., або 5%. Та й ця цифра не кінцева», - зазначив Пинзеник.

Політик заявив, що з середини минулого року українці стали свідками постійної відсутності коштів на рахунках уряду і як наслідок – невиплати бюджетних зобов’язань.

«Хочу нагадати, що у парламенті «гуляє» законопроект, який передбачає виплату зобов’язань минулого року векселями. У зв’язку з цим у мене є дуже прості питання: яку цифру видатків ми збираємося затверджувати? Куди мають бути віднесені видатки, що хочуть проплатити векселями? На дефіцит бюджету якого року мають бути віднесені ці видатки?» – наголосив народний депутат.

Пинзеник також зазначив, що доходи бюджету цього року мають зрости на 9,2%, водночас за результатом п’яти місяців приріст складає лише 2,4%. «Недобір коштів складе 20-25 млрд. грн. Бюджетна дірка тільки з цієї причини виявиться у 1,5 рази більшою, ніж затверджена», - спрогнозував політик.

«У цій ситуації уряду треба припинити сіяти ілюзії щодо якихось невідомих ресурсів, які мають бути поділені при перегляді бюджету. Чесна, відповідальна політика потребує іншого – секвестру бюджету та закриття різного роду лазівок в оподаткуванні. П’ятий рік я закликаю владу – припиніть вести країну борговою дорогою, припиніть нарощування боргового зашморгу!», – наголосив Віктор Пинзеник.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.