Попов, Арбузов, навозний-жук-валютчик, паук-рекетир та інші кровосісі бавили малечу на столичній Пейзажці

peyzagka

 
Якого дива нині в Україні не зустрінеш. Особливо вражає, коли ті особи, що купують собі вілли, ванни для простати та знають, як виводи гроші в офшори, вчать інших, як платити податки. Найбільш цинічним виглядає цей фарс, що зроблений у стилізації казкових мотивів, тому що відбувся у перед час святкування нового старого року.


Чотирнадцятого січня Голова КМДА Олександр Попов разом з іншими регіоналами, - новообраним віце-прем’єром Сергієм Арбузовим та головою Шевченківської райадміністрації Сергієм Зіміним активно піарились та щирились на фотокамери під час відкриття дитячого арт-парку «Пейзажка: два світи», до якої, за словами дійсних авторів проекту, чиновники мали дуже опосередковане відношення.

Майданчик створив відомий столичний скульптор Костянтин Скретуцький у співавторстві з Федором Баландіним (менеджер Скретуцького, співавтор багатьох робіт). Наявність яких високочолі чиновники під час свого «блюзнірства» на фоні Пейзажної алеї, нещодавно «полоненої» регіоналами, намагались не демонструвати.

За інформацією газети «Лівий берег» (http://society.lb.ua/life/2013/01/14/185511_priklyucheniya_arbuzova_navoznogo.html?utm_source=lbua&;utm_medium=link&utm_campaign=mainarticle) на запитання здивованих журналістів щодо відношення чиновників до створення та фінансування проекту, автори лише знизали плечима та відповіли, що зробили майданчик своїми власними силами та фінансами, але сподіваються на те, що чиновники, особливо Арбузов, допоможуть у створенні фонтану, - найдорожчої частини експозиції.

Концепція створення майданчику полягає у ознайомленні малечі із азами фінансової системи та необхідністю сплати податків.

"Це перший в історії країни майданчик, який призначений і для розваги дітей і для того, щоб наші діти могли здобувати тут фінансову освіту. Щоб на прикладах, які тут представлені, вони мали можливість поглянути, як працюють стосунки між громадянином і державою, як працює закон, які речі є хорошими і які – поганими", - заявив С.Арбузов. Він також повідомив, що брав участь в цьому проекті ще на посаді голови Національного банку України.

У свою чергу Олександр Попов висловив подяку владі та НБУ за спонсорську підтримку у реалізації даного проекту та висловив свої сподівання на те, що він буде не останнім з подібних ініціатив.

Між іншим, треба наголосити, що до числа запрошених на урочисту подію не долучили опонентів влади, які торік впродовж декількох місяців відважно боронили Пейзажну алею від знищення саме владою та відчайдушно зберігали її для киян.

Присутнім журналістам та батькам «ощасливленої столичної малечі» залишилось лише гадати про те, як саме пихаті чиновники, що припхалися на відкриття майданчику, асоціюються із чудернацькими персонажами – жахливими зміями, павуками, скорпіонами з похмурої країни Тіні, - стилізованої під пустелю, та стомленої черепахи - зразкового платника податків з Країни квітнення та достатку, територія якої оснащена гойдалками та фонтаном «Гривня».

Особисто у автора матеріалу побачене на Пейзажці викликало дежавю й асоціювалось із помпезними відкриттями інших абсурдних об’єктів, а недобудований фонтан «Гривня» підштовхнув до роздумів над тим, в чиї саме гаманці потечуть його нескінченні ріки: спантеличених киян чи замовників двозначної концепції майданчику? Життя доводить, що від того, що люди платять податки, вони від влади отримують лише підвищення тарифів ЖКХ, подорожчання життя, безробіття і неприбрані вулиці, а от чиновники купують ванни для масажу простати, а також невідомо з яких коштів будують палаци та купують нерухомість за кордоном.

А віршики Олександра Ірванця, розміщені на щитку при вході: «Тож уважно, любі діти, роздивіться два цих світи! І в якому б з цих світів жити кожен з вас хотів?» дали надію на те, що малеча, на відміну від дорослих, ще має сподівання на світле майбутнє для казкових, законослухняних героїв з казкової країни Україна. І є надія, що ця кмітлива малеча колись спроможеться втілити цю світлу ідею в реальне життя, прибравши з України усіляких жуків з країни Тіні, що бажають жити на відкатах з бюджету країни, куди платять податки законослухняні громадяни.

Андрій КОНЮШЕНКО, «Конфлікти і закони»



Коментарі

  +4 #1 Олег Мухин 16 янв. 2013 г., 08:24:03
Точно, правдиво написано! Уроды моральные, не знают уже на чем себя пропиарить. Как в морду киевлянам очередной раз плюнули. Приперлись на Пейзажку порядки наводить! Им еще в Гостинный двор дорога, памятник Януковичу и его команде открыть по случаю счастливого освобождения от рейдерского захвата. А Попов вообще повторяет свой заученный алгоритм действий, типа принимал участие в освобождении объекта от захватчиков и разрушителей, а теперь вот и свою незыблемую лепту внес! Точно как с книгарней "Сяйво". Сначала присвоил себе заслуги коллектива магазина и рассказал о том как он магазин городу вернул, а потом еще и Ксерокс купил, Кобзаря на нет лично напечатал и ленточки на открытии перерезал. Какой молодец, просто спаситель киевлян и их культурных ценностей!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.