Для чиновника Держспоживстандарту рішення суду – не указ?

dergespogiv

 

Те, що в Україні нині повне беззаконня – ні для кого не є новиною. Більшість громадян ставиться до такого стану речей аморфно. Проте, лишень воно торкнеться когось особисто – людина починає діяти і усвідомлює, що українське чиновництво сьогодні – знахабніле і впевнене в абсолютній безкарності, оскільки переконане, що, утримуючись за кошти платників податків, має право самих платників податків вважати за непотріб і, не зважаючи на закон, ігнорувати їхні права, навіть тоді, коли суд постановив ці права поновити.


Сазонова Олена Петрівна на власній персоні переконалась у тому, що чиновники, які посідають більш-менш значущі посади, рахуються лише з тими, хто може їх турнути з роботи. А от з простими громадянами, які відпрацювали на державу понад десять років, вони не вважають за потрібне спілкуватись, позаяк переконані, що посідають дуже високопоставлені посади, а тому – недоторкані, і їм за беззаконня і свавілля нічогісінько не буде.

А Янукович на всю державу горлопанить, що бореться зі свавіллям та корупцією. Проте, на прикладі пані Олени, можна переконатись, що усі його заявки – пустодзвонство, позаяк вона за відновленням справедливості зверталась і до адміністрації президента. І що? Та так, відписки, які аж ніяк не впливають на відновлення закону.

Сазонова Олена Петрівна до 19.12.2011 року обіймала посаду заступника начальника Головного Харківського обласного управління у справах захисту прав споживачів – начальника відділу контролю безпеки продовольчого ринку (підпорядковане Державному Комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики. У простонародді – Держспоживстандарт України).

Виховуючи на одинці двох неповнолітніх дітей (молодшому 2 роки), є самотньою мамою та єдиною особою в сім’ї, що може цих дітей забезпечити. Та хіба державі та чиновництву це цікаво? Державна політика побудована на тому, що майбутніх платників податків мами повинні піднімати за власний кошт у будь-який спосіб без допомоги держави. А от лишень дитина піде працювати, держава тут як тут – плати податки. А до тих пір державі байдуже, як виживатиме одинока жінка з двома неповнолітніми дітьми. Це лише у промовах та на папері вище керівництво держави переймається справедливістю відносно таких родин. На практиці держава лишається осторонь, коли матір одиначку з двома дітьми викидають з роботи абсолютно беззаконно і в порушення усіх елементарних прав і свобод. Держава цинічно споглядає за свавіллям, констатуючи, що будь-який чиновник, що утримується за кошт платників податків, може запроваджувати будь-яке свавілля на свій розсуд.

Ситуація, що склалася з Оленою Сазоновою, є не лише аморальною з точки зору людяності, а й абсолютно протизаконною, причому у тому сегменті закону, на який чиновники раніше не посягали – трудові відносини.

Раніше чиновництво також порушувало закони, але не чіпало трудове законодавство, оскільки у цьому правовому полі людина завжди могла відстояти свої права, а чиновник і роботодавець за порушення КЗпП – отримати по шапці. При Януковичі все змінилось. Тепер для чиновників навіть рішення суду про відновлення прав громадянина – не указ. Чиновник не лише ігнорує судовий припис, а й відверто заявляє людині, що не збирається виконувати рішення суду.

Здавалося б, тут би прокуратурі, виконавчій службі та іншим структурам взятись за цього чиновника та й не лише звільнити його з посади, а й ще притягнути до кримінальної відповідальності.

Проте, у нашій державі сьогодні чиновник – цар і бог. І він у цьому переконаний. Та чи справді не можна посунути таких крутих дядьків і змусити їх дотримуватись закону?

Але Олені Сазонової вже не сила звертатись до усіляких інстанцій. Після незаконного звільнення з посади вона начебто відновила справедливість через суд, проте керівництво Держспоживстандарту України відновлювати її на посаді не збирається. А до виконавчої служби у Києві – не додзвонишся. За вказаним номером спрацьовує факс.

До теперішнього часу Головне Харківське обласне управління у справах захисту прав споживачів не ліквідовано, всі працівники управління були переведені до новоствореної Державної інспекції захисту прав споживачів у Харківській області. Також до Інспекції були переведені двоє співробітників, які знаходяться у декретній відпустці, а Олену Сазонову звільнено в зв'язку з ліквідацією, не зважаючи на те, що вона має двох неповнолітніх дітей, яких виховує самотужки.

Після того, як її незаконно звільнили з посади за ст.40 КЗпП України п.1 (що суперечить чинному законодавству), оскільки звільнення у її випадку не може бути з ініціативи власника, або уповноваженого ним органу, оскільки це суперечить ст.184 Кодексу України «Про працю», якою передбачено, що звільнення вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років (до шести років – частина шоста статті 179), одиноких матерів при наявності дитини віком до чотирнадцяти років або дитини-інваліда з ініціативи власника або уповноваженого ним органу не допускається, крім випадків повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов'язковим працевлаштуванням.

Держспоживстандарт, дійсно, за наказом Януковича – ліквідували. Проте – створили нову установу, куди і працевлаштували усіх працюючих. А от Олену Сазонову лишили за бортом. А чом би й ні? Вона ж одинока, а її посаду можна продати. Так, кажуть, і вчинили.

А жінка з двома малолітніми дітьми лишилась без роботи. І хоча її повинні були працевлаштувати, пан Пшеничка, який наразі є Головою комісії з реорганізації Держспоживстандарту України, на її претензії відповів їй листом №8678-8-7/22 від 16.12.2011 року, запропонувавши жінці «почитати» газету «Харьковские известия», яка містить оголошення про проведення конкурсів на заміщення вакантних посад головних спеціалістів в Харківській міській раді та взяти у них участь, що є грубим порушенням чинного законодавства.

Невже ті, хто тепер стоять за цією структурою, переконані, що мають право порушувати право людини на працю і лишатись безкарними?

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 29.02.2012 року скасовано наказ Держспоживстандарту України №636-К від 19.12.2011р. «Про звільнення Сазонової О.П.». Також суд постановив: «Поновити Сазонову О.П. на посаді заступника начальника управління – начальника відділу контролю безпеки продовольчого ринку та зобов’язати Державний Комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики вчинити дії щодо виплати Сазоновій О.П. заборгованість по заробітній платі за час вимушеного прогулу». Постанова суду в частині поновлення Сазонової О.П. на посаді заступника начальника управління – начальника відділу контролю безпеки продовольчого ринку виконується негайно.

Ні Головне Харківське обласне управління у справах захисту прав споживачів, ні Державний Комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики (Держспоживстандарт) на теперішній час ще не ліквідовано. Проте і постанову суду ніхто виконувати не збирається!

Зважаючи на постанову суду та повне свавілля з боку державних чиновників, редакція «Конфлікти і закони» звернулась до Генеральної прокуратури України з заявою про злочин, що вчинено чиновниками цієї структури і, згідно 97 статті КПК вимагає порушити кримінальну справу щодо посадових осіб, які не виконали постанову суду. Також редакція направила свій запит і до керівництва ще не ліквідованого Держспоживстандарту, аби воно пояснило, чому так брутально ігнорує закон і, тим паче, постанову суду.

Редакція чекатиме на відповіді і від Генеральної прокуратури, і від чиновників, оскільки у постанові суду вказано про НЕГАЙНЕ поновлення незаконно звільненої Олени Сазонової на посаді. Якщо реакції не буде, доведеться звертатись за коментарем до пані Чепак – прес-секретаря Януковича. Нехай вона пояснює, чому її шеф потурає беззаконню.

Постанова Харківського окружного адміністративного суду, яка підтверджує рішення суду про відновлення Олени Сазонової на роботі:

rishennya 1

rishennya 2

rishennya 3

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.