У Києві зеленбудівці знищили заповідний каштан Воіственського

kashtan v1

 
У Києві, по вул. Терешенківській, працівниками КП «Київзеленбуд» було знесене дерево каштану кінського, що має статус об’єкту природно-заповідного фонду. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру (НЕЦУ). Від ботанічної пам’ятки природи «Каштан Воіственського» залишився лише пеньок і охоронний знак. Так «Київзеленбуд» прореагував на тріщину, що з’явилась на стовбурі каштану.


«Будь-які дії з об’єктами природно-заповідного фонду можуть здійснюватись лише після отримання погодження у Міністерстві екології та природних ресурсів, – пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – В даному випадку отримати дозвіл після того, як дерево дало тріщину, ніхто не встиг би. Йдеться про самовільне знищення заповідного об'єкту. - В цивілізованих країнах заповідні і просто старі дерева залишають недоторканими, як пам’ятку природи, навіть якщо вони падають», – додав Олексій.

Знищення або навіть пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду є кримінальним правопорушенням і карається згідно зі ст.252 Кримінального кодексу України. Національний екологічний центр України звернувся до МВС України з проханням порушити кримінальну справу по факту знищення заповідного каштану.
 

kashtan v2



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.