​Столичні детективи затримали фальшивомонетника, який здійснював фінансові операції з підробленою іноземною валютою

Зловмисник шукав у всесвітній мережі осіб, котрі хотіли за вигідним курсом придбати долари США або євро. Натомість у процесі обміну потерпілим віддавав фальшиві купюри. На цей час вже доведена причетність фігуранта до 4-х злочинних епізодів. Розпочато кримінальне провадження, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Київські слідчі отримали оперативну інформацію, що на території міста чоловік обмінює фальшиві гроші. Своїх потенційних жертв він підшукував у Інтернеті, розмістивши там відповідне оголошення. У результаті бажаючі придбати іноземну валюту телефонували аферисту та домовлялись з ним про час та місце зустрічі.

Днями на «гачок» правопорушника потрапив ще один потерпілий, який хотів придбати майже 5000 євро, спокусившись на привабливий курс. Чоловіки зустрілися на вулиці Лейпцизькій та в салоні автомобіля почали відраховувати один одному гроші. Коли потерпілий під час обміну отримав першу частину іноземної валюти - 600 євро, відразу запідозрив, що купюри мають ознаки підробки.

Не гаючи часу, він почав телефонувати до правоохоронців, які швидковідреагували та оперативно затримали фігуранта на місці злочину. У зловмисника вилучили підроблену готівку:

«Ми викрили 31-річного мешканця Київської області за підозрою у вчиненні фінансового злочину під приводом обміну валют. Цей чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів за скоєння аналогічних правопорушень. Тож наразі розслідується чотири епізоди злочинної діяльності підозрюваного, який за аналогічним сценарієм обміняв потерпілим фальшиву валюту», - розповів старший слідчий Головного управління Національної поліції у м. Києві Сергій Руденко.

Фігуранту оголошено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу.

У рамках об'єктивного розслідування працівники поліції встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та розповсюдження фальшивої валюти, а також остаточну кількість потерпілих від дій підозрюваного. Досудове розслідування триває.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.