​Директорку Нацмузею історії, яка боролася з самобудом УПЦ МП, відсторонили з посади. У музеї перевірка

Генеральну директорку Національного музею історії України Тетяну Сосновську відсторонили від виконання обов’язків на час проведення у музеї перевірки, повідомляє офіційний сайт музею. Як зазначається у даному повідомленні, перевірка проводиться на підставі наказу Міністерства культури України і «ініційована скаргою невеликої групи співробітників НМІУ, яким не до вподоби рух музею», пише texty.org.ua.


«Наразі викликає подив той факт, що виконувачем обов’язків генерального директора НМІУ на період перевірки призначено особу з числа скаржників», - зазначається у повідомленні.

Фото з Facebook Тетяни Сосновської

«Раніше у Мінкульту була практика включати скаржників в склад комісії перевіряючих. Тепер наше суспільство пішло вперед. Скаржників призначають виконувати обов'язки генерального директора на час міністерських перевірок», - написала на своїй сторінці у фб Тетяна Сосновська.

Нагадаємо, Тетяна Сосновська запам'яталася на посаді гендиректора музею низкою цікавих проектів, які підвищили інтерес у суспільстві до цього закладу та сприяли зростанню кількості його відвідувачів.

Намісник «Десятинного монастиря» архімандрит Гедеон (Юрій Харон) погрожував Тетяні Сосновській «родовим прокляттям до семи поколінь» у разі подальших спроб демонтувати споруду УПЦ МП. У свою чергу Міграційна служба України анулювала у 2018 році його українське громадянство через наявність у нього паралельно з українським російського паспорту. Окружний адміністративний суд Києва у 2019 році скасував рішення Міграційної служби.

Національний музей історії України. Фото nmiu.com.ua



Коментарі

  +0 #1 Aleks 14 нояб. 2019 г., 09:31:58
Чи гідна історія національних меншин України окремої зали у музею історії? Відомо, що досягнення міжнаціональної злагоди в Україні значною мірою залежить від того, наскільки представники її етносів знають про роль національних спільнот в історії нашої країни, внесок кожного з них до її розбудови. Загальновідомі внески поляків, греків, євреїв, німців та інших етносів у розвиток будівництва, економіки, науки та культури України. Однак в Україні немає жодного місця, де б можна було б ознайомитись з матеріалами з історії та культури національних меншин України. Тому, керуючись положенням про те що «одним з основних завдань Національного музею історії України передбачено експонування історії та культури етнічних груп населення України» (див. лист Міністерства культури України №1116/67/13-12 від 19.04.2012) прагнемо отримати у Національному музеї історії України зал для влаштування експозиційного комплексу національних меншин України. Останній лист з цього питання був 29 січня 2015 року за №33/15 (підписав голова Громадської ради Міністерства культуриУкраїни Б.В.Кожушко). Негативна відповідь від 27 лютого 2015 року №601/18/13-15 підписана заступником міністра культури А.М.Вітренко. Проте, коли на засіданні Комісії з міжнаціональних відносин Громадської ради, я задав питання А.М.Витренко: «Невже Ви вважаєте, що історія та культура національних меншин України не гідна окремого залу музею?», Андрій Миколайович пообіцяв вирішити це питання.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.