​У Києві дві школярки «замінували» два навчальних заклади. Поліція їх затримала

Дві учениці одинадцятого класу зателефонували до поліції та повідомили про замінювання загальноосвітніх шкіл у Дарницькому районі. Після отримання сигналу про небезпеку вибуху правоохоронці миттєво відреагували. На місця події виїхали фахівці вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативна група, патрульні, рятувальники та лікарі, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Із учбових закладів поліцейські провели термінову евакуацію понад 1500 учнів, вчителів та інших працівників. Далі правоохоронці ретельно обстежили приміщення будівель та прилеглу територію, але жодних вибухонебезпечних пристроїв чи речовин не знайшли.

Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Володимир Ткаченко, під час проведення слідчо-оперативних заходів працівники кримінальної поліції та ювенальної превенції територіального підрозділу встановили осіб, причетних до правопорушення.

«Вони – 17-річні учениці одинадцятого класу, які навчаються в одній з «замінованих» шкіл. Школярки визнали свою провину, а свій вчинок пояснили тим, що хотіли «пожартувати». Оскільки правопорушниці підлягають кримінальній відповідальності, то вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину», - повідомив Володимир Ткаченко.

Слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259(Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.