​Воєнна екшн-драма «Черкаси» вийшла у допрем’єрний показ у Києві

Це перший художній фільм в історії національного кінематографу на тему ВМС України. Напередодні прем’єри фільму кінотеатр «Київська Русь» зібрав на допрем’єрний показ стрічки перших глядачів, повідомляє Інформагентство АрміяInform.


Фільм «Черкаси» відтворює події лютого 2014 року, критичного часу в історії нашої країни. Головні персонажі — звичайні сільські хлопці Лев і Мишко, які за волею долі потрапили служити на мінний тральщик Військово-Морських Сил України «Черкаси». Судно стоїть біля Кримського півострова разом з іншими українськими кораблями в порту озера Донузлав. Після подій на Майдані в Києві «Черкаси» було заблоковано через затоплені інші судна. Деякі наші кораблі переходять на сторону ворога, але тільки не «Черкаси». Весь екіпаж стоїть на захисті своєї честі й власної Батьківщини від ворога, який почав окупацію країни.

Актори кажуть, що опинилися в погодних умовах, наближених до тих, які відчували наші моряки у момент блокади.

— Враження від зйомок дуже цікаві, бо це моя перша робота. Майже всі зйомки відбувалися у шторм. На той момент ще не мав значного акторського досвіду. Цей фільм — моє «хрещення». Зніматися з військовими — супер! Вони такі чесні й відкриті хлопці. Велика подяка за те, що вони є такі у нас, — зазначив головний герой фільму Євгеній Ламах.

Головним консультантом фільму став командир морського тральщика «Черкаси» Юрій Федаш.

— Екіпаж без командира ніщо, а командир без екіпажу — ніхто. Тому ми разом працювали і показали результат. Знято досить просто, але дивитися стрічку важко. Після перегляду у глядача виникає бажання подумати: «що відбулося?», «що таке вибір ?» та «що відбувається у нашій державі?» — наголосив Юрій Федаш.

У всеукраїнський прокат фільм «Черкаси» виходить сьогодні, 27 лютого.

Фото armyinform.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.