Донецький «УДАР» став на захист заарештованого колеги по опозиції

mateychenko

 

Сьогоднішній арешт лідера Донецької обласної організації ВО «Батьківщина» Костянтина Матейченко - це однозначний факт політичних репресій. Про це заявили в Донецькій обласній організації «УДАРу», повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі «УДАРу».


Керівники всіх опозиційних сил Донецької області рано чи пізно піддаються кримінальним переслідуванням. Влада локально прибирає всіх опозиціонерів, які працюють в Донбасі. Кого не вдалося купити або залякати, того кидають до в'язниці.

«Не здивуюся, якщо завтра кримінальну справу придумають мені. Якщо режим збирається залякати опозиційні сили Донецької області, то у них нічого не вийде» - заявив керівник Донецької обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка» Єгор Фірсов.

Як відомо, сьогодні, 5 серпня, Артемівський міський районний суд Донецької області визнав Костянтина Матейченко винним за статтею 364 ч. 2 (зловживання повноваженнями службовою особою). Його було взято під варту прямо у залі суду.

«Це був не судовий процес, а відверта анархія, розумієте! Просто політична розправа над людиною!.. Поки я не можу коментувати, бо у мене на руках немає копії вироку, також я повинен побачити Костянтина Володимировича, якого відвезли до слідчого ізолятору… Я навіть не знаю, бо не зміг потрапити до судової зали, про який строк ув’язнення йде мова, - прокурор наполягав на трьох роках… Безумовно, сьогоднішній вирок будемо оскаржувати в апеляційному порядку», - говорить адвокат Костянтина Матейченка Євген Ісаєв.

Нагадаємо, з 2002 по 2010 роки Костянтин Матейченко, нині в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина», обіймав посаду голови селища Покровське (Артемівський район Донецька область). Як стверджувало слідство, що тривало у рамках кримінальної справи, відкритої (увага!) через дев’ять років після «злочину», перебуваючи на посаді сільського голови, Костянтин Матейченко виніс на розгляд місцевих депутатів проект рішення щодо відводу земель під розробку кар’єра по видобуванню гіпсу, який, начебто, не пройшов усіх необхідних державних експертиз.

«Сільський голова незобов’язаний перевіряти усі необхідні документи: проект про відведення земель повинні були вивчати та давати йому професійну оцінку спеціалісти з питань земельних ресурсів. Але їх, чомусь, не притягнуто до відповідальності! Більше того, депутати також могли не голосувати за цей проект, але вони його вивчили і не побачили жодних недоліків, і усі 17 депутатів Покровської сільради одностайно схвалили проект про відведення земель під розробку кар’єра. Костянтин Матейченко не мав права як сільський голова не виносити запропонований документ на розгляд сесії, ані дати йому професійну оцінку, бо не є спеціалістом із земельних питань… Сьогоднішній вирок є політично вмотивованим, а 5 серпня стає для української опозиції «чорним днем», - сказав перший заступник в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Денис Токар.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.