Що Януковичу можна, то Тимошенко - зась

tim yan

 
Особа з не знятою і непогашеною судимістю не може бути президентом України. Про це заявила міністр юстиції України Олена Лукаш, передає ВВС Україна. «На моє переконання, особа з не знятою і непогашеною судимістю не може бути президентом України», - зазначила вона.


«Це питання тлумачення. Системний аналіз Конституції дозволяє зробити висновок, що особі, яка хоче стати президентом, але має судимість чи взагалі відбуває покарання, буде дуже важко або й неможливо стати главою держави», - пояснила Лукаш.

Вона нагадує, що президент - це головнокомандувач, особа, яка має допуск до державної таємниці.

«Це питання правозастосування, і воно чітко вирішене в чинному законі про вибори президента України», - резюмувала міністр.

На її думку, навіть звертатися до Конституційного суду щодо цього різночитання не потрібно.

Оце так тлумачення! Якесь воно дивне: пану Януковичу з трьома судимостями можна бути президентом, а Тимошенко, або якомусь іншому – зась! Щось це якось не вкладається до здорового глузду! Але пані Лукаш так не вважає. Треба відпрацьовувати посаду міністра, яку так щиро подарував їй папік. А папік , навіть хвору, вимучену Тимошенко боїться, як чорт ладану! Ось й співає вона про «питання правозастосування», адже сьогодні воно залежить від міркування самого Януковича, тобто як йому заманеться. А «уся королівська рать» швиденько все «розтлумачить», що та як, та кому можна, а кому – навіть і не мислити. Як кажуть, «закон, як дишло, куди повернув, туди й вийшло». Але рано пташка заспівала, як би кішка не спіймала.

Раніше повідомлялось, що колишнім засудженим хочуть дати можливість балотуватися в нардепи і президенти, а норму про постійне проживання в Україні протягом п'яти років, щоб йти в депутати, хочуть переглянути. Цього вимагає Венеціанська комісія напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, в липні 2013 року Венеціанська комісія назвала основні недоліки в законопроектах про повторні вибори народних депутатів - такими недоліками названо, зокрема, обмеження права на висунення кандидатом у народні депутати особи, засудженої за вчинення умисного злочину, незалежно від його ваги, а також вимога про обов'язкове п'ятирічне проживання кандидата на території України.

То, може, пані Лукаш і проти підписання Угоди про асоціацію з ЄС, якщо її міністерство досить не виконало жодної рекомендації Венеціанської комісії щодо виборчого законодавства України?

Час спливає… До дати підписання Угоди його залишилось не так багато.

Павло КОБЗАР, для «Конфліктів і законів»



Коментарі

  +4 #1 Захар Беркут 14 авг. 2013 г., 20:14:31
Може чи не може Ю. Тимошенко стати і бути президентом України має право вирішувати тільки Український народ своїми голосами, а не якесь там лукаш з мінюсту
  +2 #2 Влад Комар 15 авг. 2013 г., 06:08:27
[quote name="Захар Беркут"]Може чи не може Ю. Тимошенко стати і бути президентом України має право вирішувати тільки Український народ своїми голосами, а не якесь там лукаш з мінюсту[/quote]
[quote name="Захар Беркут"]Може чи не може Ю. Тимошенко стати і бути президентом України має право вирішувати тільки Український народ своїми голосами, а не якесь там лукаш з мінюсту[/quote]
Саме так! Особливо, що народ України вже сказав своє слово за президента Тимошенко, но його вибір проігнорували й вкрали цю посаду для Даунбасця Януковича. Зараз він боїться, що вкрадене може бути повернуто тому, за кого насправді проголосувал народ. От й готують нову крадіжку в 2015 р. Готують привід, щоб не заєструвати Юлю кандидатом в президенти. Наволочі! Ганьба!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.