МОЗ пропонує лікувати українців горілкою

nastoyanki

 
Міністерство охорони здоров’я України придумало новий спосіб лікування - горілчаними виробами. В аптеках, відділеннях «Укрпошти» українцям пропонують оздоровлюватися за допомогою спеціальних лікувальних дієтичних засобів – настоянок. Фактично ми маємо справу з грандіозною аферою, коли без акцизів, податків людям продають горілчані напої, які є шкідливими для організму. На цьому під час брифінгу у ВРУ наголосили народні депутати України Роман Ілик та Микола Томенко, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу «Батьківщини».


За словами першого заступника голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Романа Ілика, експерти встановили, що вміст шкідливих речовин у цих «цілющих настоянках» значно перевищує допустимі норми. Так вміст альдегідів перевищує норму у 30 раз, естерів – втричі, також перевищено допустимий вміст метилового спирту.

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко зазначив, що під документами, які дозволяють продаж таких виробів, стоїть підпис першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Качура, керівників податкової та санепідемслужби.

«В аптеках стоять черги за цими напоями, їх просто змітають з полиць. Громадські активісти у регіонах, зокрема на Львівщині, зверталися з цього питання до відповідних структур, але жодної реакції не було. Ми звертаємося в Генеральну прокуратуру щодо ухиляння від сплати податків осіб, які прокручують цю аферу, президента, щоб провів виховну роботу з МОЗ», - наголосив М. Томенко.

Також, за словами парламентарів, такі настоянки почали випускати у січні-лютому, а дозвільні документи були оформлені лише у квітні.



Коментарі

  +3 #1 Олег КРАВЧЕНКО 10 окт. 2013 г., 09:02:13
ТАК ОСЬ ВОНА ЯКА, РЕФОРМА СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я!!!
Наших дітей та онуків отруюють так званими "слабкоалкогольними напоями". А нас самих тепер вирішили труїти настоянками в аптеках! Але, панове реформатори, ви ще не досягли належної ефективності системи винищення народу. Адже в резерві є давно вже винайдені нацистами Німеччини газові камери!.. Як кажуть, приїхали!.. Можна лише здогадуватися, до якого ще маразму дійде дика фантазія новоявлених реформаторів. Може, у них уже на черзі - роздача наркотиків у шкільних їдальнях?.. Якщо дозвіл на торгівлю спиртними напоями в аптеках дає перший заступник міністра охорони здоров'я, то це вже серйозно! Тут не до жартів!..
  +1 #2 Анатоль 11 окт. 2013 г., 10:10:45
"першого заступника міністра охорони здоров’я Олександра Качура, керівників податкової та санепідемслужби" (С) - уволить громко, чтоб другим не захотелось повторять подобные подвиги. И наверняка там есть коррупция, иначе бы зачем они так дружно согласились на продажу "лекарств", а главное, очень быстро. С прививками МОЗ разобраться уже несколько лет не может, все какую-то отраву приобретают, а тут выпустили бальзамчики в мир и спят спокойно.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.