Керченські журналісти змусили міську раду скасувати незаконне рішення, яке порушувало їхні права

kerch fm23

 
Депутати Керченської міськради повернули відібрану у місцевої телерадіокомпанії «Бриз» землю, де розташовано ретрансляційну вежу компанії. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України.


Міськрада скасувала своє власне рішення, яке «Бриз» вважав незаконним, про розірвання в односторонньому порядку ділянки землі на вулиці Чернишевського, 47-а.

У своєму рішенні депутати зобов'язали ТРК "Бриз" до 1 травня 2014 року оформити всі необхідні документи на землю і до 1 січня 2014 року укласти з УЖКГ договір на утримання та благоустрій прилеглої території.

Сумнівне рішення, яке ухвалювалося з порушенням процедури, скасували «у зв'язку з тим, що 30 вересня 2013 більше 500 жителів м. Керчі звернулися до депутатів Керченської міської ради з проханням переглянути вищевказане рішення», - так сказано в рішенні сесії міськради.

Керуючий справами міськвиконкому Олександр Малина зізнався, що у ТРК «Бриз» проблеми через критичні статті на сайті «Керчь.ФМ», який є структурним підрозділом телекомпанії.

Тиск з боку міської влади на ТРК «Бриз» і «Керчь.ФМ» почався 1 серпня. Редакція і редакційний осередок Незалежної медіа-профспілки оголосили всеукраїнську акцію солідарності. Журналісти звернулися до читачів і радіослухачам із закликом поставити свій підпис під зверненням на захист ТРК «Бриз» до депутатів міської ради Керчі . Петицію підписали понад 500 осіб.

Медіа-профспілка виступила із заявою, в якій зазначила, що влада Керчі знищує незалежні засоби масової інформації. Вона висловила вимогу до влади Керчі і особисто від міського голови Олега Осадчого «відмовитися від політики, яка через відстоювання корисливих інтересів влади веде до знищення незалежного мовника і обмеження свободи слова».

Потім голова Радміну Криму Анатолій Могильов на зустрічі з журналістами у вересні обіцяв вжити заходів, щоб зупинити тиск на ТРК "Бриз".

Головний редактор «Керчь.ФМ» Ірина Сєдова подякувала всім, хто підтримав редакцію у важкий час.

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов заявив, що ця історія приклад стійкості журналістів, які не соромилися захищати свої права. «Керченські журналісти не повною мірою скористалися таким інструментом, як профспілка, - додав Луканов, - Адже наявність осередку в редакції дозволяє вирішувати багато питань, як це передбачено законом». Луканов підкреслив, що НМПУ готова допомагати всім членам організації,чиї права порушуються.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.