Адвоката журналиста «Дорожного контроля» задержал УБОП

smaliy

 
Вчера был задержан адвокат арестованного журналиста «Дорожного контроля» Андрея Дзындзи Виктор Смалий. Как сообщает редактор газеты «ДК» Алексей Кириенко, Смалий поехал в прокуратуру с одним из активистов, которого избили 30 ноября на Майдане, и оттуда уже не вышел.


После следственных действий адвокат зашел в управление УБОП, которое находится в одном здании с прокуратурой, чтобы выяснить у следователя детали дела Андрея Дзындзи. «Он туда зашел в 15.02 и уже оттуда не вышел», - сообщил Кириенко. Со Смолием пытались созвониться, но он на связь не выходил. Выяснилось, что его задержали.

«Ему инкриминируют покушение на жизнь судьи. По суду, который был над Дзиндзей», - рассказал Кириенко в эфире Общественного телевидения. По предварительной информации, Смалий сейчас находится в Изоляторе временного содержания на Косогорном переулке 7.

«Он не нападал на судью. Мы думаем, что это идет специальное задержание, чтобы и Дзиндзю оставить без защиты, и самого Виктора закрыть. Это начинаются репрессии тех, кто помогает людям, которые участвуют в Майдане», - сказал редактор газеты «Дорожный контроль».

Ст. 379 ККУ - «Вбивство або замах на вбивство судді, народного засідателя чи присяжного або їх близьких родичів у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя, - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі».

Источник: Дорожный контроль



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.