Прокуратура Київської області повернула у державну власність 17 га лісу

lis dilyanka

 
Рішенням господарського суду м. Києва задоволено позов прокуратури Київщини щодо повернення із незаконної оренди лісової ділянки, розташованої в Білоцерківському районі області. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.


У 2013 році рішенням Київської обласної державної адміністрації надано приватному підприємству в довгострокову оренду 17 га лісу. Згідно договору, підприємство отримало ділянку строком на 27 років для проведення науково-дослідних робіт. Окрім лісових ділянок, на території вказаних земель знаходився ще й ставок, який також передано в оренду.

Проте з’ясувалося, що договір оренди вказаних земель укладено без погодження з постійним лісокористувачем. Крім цього, в порушення вимог Водного кодексу України, передано в оренду водний об’єкт (ставок), який можна орендувати лише для риборозведення, виробництва сільськогосподарської та промислової продукції, а також у лікувальних і оздоровчих цілях.

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура Київської області звернулась до суду з вимогою скасувати розпорядження обласної адміністрації та визнати недійсним договір оренди лісової ділянки.

Господарський суд м. Києва підтримав позицію прокуратури та зобов’язав підприємство повернути у державну власність 17 га лісу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.