«Суддя-колядник» Ігор Зварич вийшов з в'язниці на підставі закону Надії Савченко

zvarich svoboda

 
Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, так званий «суддя-колядник», засуджений за хабарництво, вийшов з в'язниці, заявила начальник відділу по взаємодії із засобами масової інформації Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) Катерина Денисюк.


«11 січня він вже вийшов на свободу. Він самостійно подав клопотання до суду про перегляд його справи на підставі закону Надії Савченко. 30 грудня 2015 суд прийняв рішення на його користь і задовольнив його клопотання. Відповідно, коли рішення суду надійшло до установи, він був звільнений », - повідомила Денисюк.

Як відомо, у грудні 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-голови Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича за хабарництво.

У ході обшуків у кабінетах і квартирах судді та його шести колег правоохоронці виявили та вилучили $ 1 млн і 2 млн грн. Сам Зварич стверджував, що ці гроші принесли в його кабінет «колядники», які засівали в різдвяні свята.

У вересні 2011 року суд засудив екс-суддю Зварича до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади судді строком на 3 роки з конфіскацією майна.

23 грудня 2015 президент України Петро Порошенко підписав «закон Савченко» - закон «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання», згідно з яким суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений в СІЗО, як два дня відбуття покарання.

І.Зварич провів у СІЗО більше трьох років, а загальний термін його утримання в ув'язненні склав 7 років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.