Відмова в екстрадиції О. Шепелева пов’язана з його співробітництвом з фсб рф

shepelev

 
Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата України О. Шепелева у вчиненні організації умисного вбивства та замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб; організації заволодіння транспортним засобом; організації розкрадання державних грошових коштів ПАТ «Родовід Банк», їх легалізації та службового підроблення, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366; ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 289; ч. 3 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пунктами 1, 5, 9, 11, 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

На підставі клопотання Генеральної прокуратури України компетентними органами російської федерації в березні 2015 року розпочато екстрадиційну перевірку щодо видачі О. Шепелева українській стороні.

18 липня 2016 року до Генеральної прокуратури України надійшло повідомлення генеральної прокуратури російської федерації, відповідно до якого у видачі підозрюваного О. Шепелева для притягнення до кримінальної відповідальності на території України безпідставно відмовлено. При цьому причини такої відмови російською федерацією не повідомлені.

Водночас, у ході досудового розслідування отримано документи, які вказують на справжні мотиви вказаної відмови в екстрадиції О. Шепелева, а саме підтверджують те, що останній з 2014 року є гласним співробітником федеральної служби безпеки російської федерації та виконує покладені на нього співробітниками вказаної спецслужби завдання.

Не зважаючи на безпідставну відмову російської федерації видати О. Шепелева, Генеральною прокуратурою України вживаються вичерпні заходи щодо забезпечення невідворотності покарання останнього за вчиненні ним кримінальні правопорушення.

З метою конкретизації причин відмови управлінням міжнародно-правового співробітництва та європейської інтеграції Генеральної прокуратури України до генпрокуратури російської федерації направлено відповідний запит, на який станом на 08.08.2016 року відповідь не отримано.

Крім того, 05.08.2016 до Печерського районного суду м. Києва Головною військовою прокуратурою спрямовано клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо О. Шепелева, в разі задоволення якого обвинувальний акт у найкоротші строки буде передано до суду для розгляду за процедурою спеціального судового розгляду (заочне засудження).

Нагадаємо, 27.12.2012 підозрюваного О. Шепелева оголошено у міжнародний розшук. 05.07.2013 його затримано на території Республіки Угорщина та за результатами проведення процедури екстрадиції 26.03.2014 доставлено на територію України.

Проте, 06.07.2014 О. Шепелев з метою ухилення від кримінальної відповідальності втік з-під варти, у зв’язку з чим його того ж дня повторно оголошено у міжнародний розшук та судом обрано щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Працівниками правоохоронних органів російської федерації 19.03.2015 О. Шепелева затримано на території Московської області за підозрою у вчиненні вказаних злочинів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.