За привласнення 82 мільйонів гривень ДП «Повітряний експрес» заарештовано колишнього адвоката

pov express

 
Вказану суму коштів він вивів через підконтрольні йому товариства. Оперативники Департаменту захисту економіки (ДЗЕ) Нацполіції затримали адвоката 2 вересня. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення понад 13 мільйонів гривень застави.


Про це повідомляє прес-служба МВС України, передають «Конфлікти і закони».

Працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції під час перевірки використання державними підприємствами коштів за цільовим призначенням виявили, що з депозитного рахунку ДП «Повітряний експрес» зникли майже 82 мільйони гривень. Ці кошти наша держава одержала від китайських партнерів для будівництва залізничного пасажирського сполучення Міжнародного аеропорту «Бориспіль» з містом Києвом.

Правоохоронці встановили осіб, які організували схему по виведенню коштів. Це колишній адвокат - директор комерційної структури та керівник державного підприємства.

Кілька місяців оперативники Департаменту захисту економіки документували протиправну діяльність посадовців. Провели низку слідчо-оперативних заходів та встановили кожен злочинний крок правопорушників, а також місце перебування одного із учасників схеми.

Так, у травні 2014 року адвокат та за сумісництвом директор комерційної структури допоміг керівництву державного підприємства «Повітряний експрес» привласнити близько 82 мільйонів гривень.

Кошти, що перебували на депозитному рахунку підприємства, перерахували на рахунок товариства, яке очолював адвокат. В подальшому він перевів їх у готівку через власні підконтрольні фірми, в тому числі і фіктивні.

Зібравши достатньо доказів, які обґрунтовано підтверджують причетність колишніх адвоката та керівника держпідприємства до привласнення мільйонів гривень, слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернулись до суду з клопотанням про проведення обшуків.

2 вересня одного із учасників злочинної групи затримали оперативники ДЗЕ Нацполіції та доставили до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також провели санкціоновані обшуки за місцем його мешкання та в офісах.

Колишньому адвокату та директору приватної компанії інкримінують вчинення кількох правопорушень: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191) та фіктивне підприємництво (ч.2 ст.205) КК України.

Екс-адвокату повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту із можливістю внесення застави у сумі понад 13 мільйонів гривень.

Другий учасник злочинної групи - колишній керівник Державного підприємства «Повітряний експрес» перебуває у розшуку.

Працівники Департаменту проводять комплекс слідчо-оперативних заходів по встановленню та затриманню всіх осіб, причетних до цих кримінальних правопорушень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.