​Взято під варту підозрюваного у вбивстві начальника відділу Рівненського СІЗО

Прокуратурою Рівненської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого п.12 ч. 2 ст. 115 КК України).


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Досудовим розслідуванням встановлено, що два жителі м. Маріуполя Донецької області 16.09.2016 вчинили із застосуванням вогнепальної зброї умисне вбивство начальника відділу Рівненського слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в Рівненській області І. Мамчура. Тіло майора внутрішньої служби було знайдено у під’їзді житлового будинку, де той проживав.

Під час спроби перетину Державного кордону України у Харківській області був затриманий один із співучасників злочину. Процесуальному керівнику досудового розслідування та слідчим він повідомив, що вчинив вбивство працівника СІЗО на замовлення органів фсб російської федерації, оскільки останній раніше проходив військову службу у підрозділі спеціального призначення.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та за ініціативи прокуратури Рівненської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На теперішній час проводяться слідчі (оперативні) дії з метою встановлення місця перебування та затримання іншого співучасника злочину.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.