​Викрито та затримано 5 осіб, які профінансували сепаратизм на загальну суму понад 1,5 млрд грн

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками ГУ СБУ в місті Києві та Київській області викрито групу осіб, які організували незаконний канал постачання продуктів харчування на окуповані території Донецької та Луганської областей.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

У ході розслідування кримінального провадження установлено, що 5 осіб із використанням механізму перерваного транзиту територією рф, вчинили привласнення коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Протягом 2015-2016 років вони здійснили псевдоекспорт продуктів харчування до окупованих територій Луганської та Донецької областей на загальну суму понад 1,5 млрд грн, хоча пунктом призначення товарів були Грузія, Іран, Азербайджан.

Одночасно, така схема надала підстави зловмисникам сформувати від’ємне значення податкового кредиту з ПДВ, в результаті чого особи отримали понад 260 млн грн бюджетного відшкодування.

За результатами проведення 30 обшуків затримано та оголошено про підозру 5 особам за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) КК України.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім цього, затримано 2 фури під час спроби перетину кордону з вантажем до Грузії, накладено арешт на 160 транспортних засобів та на 201 банківський рахунок підприємств, задіяних у незаконній схемі. Вилучено більше 500 т металопродукції, вивезеної з території так званої «ЛНР». Вилучено близько 1 млн грн, електронні носії, фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку, які підтверджують факти постачання продуктів харчування на територію так званих «ЛНР», «ДНР».

Під час досудового розслідування буде перевірена причетність інших осіб до вказаного злочину.

Стан досудового розслідування перебуває під контролем Генерального прокурора Юрія Луценка.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.