​Саакашвілі розповів, як прокурори вдаються до брехні, щоб видворити його з України

Доводи прокурорів у справі «грошей Курченка» є брехнею, до якої вдаються для того, аби якнайшвидше видворити Саакашвілі з України і не дати йому змоги говорити правду українцям. Про це заявив лідер РНС Михайло Саакашвілі в Апеляційному суді Києва, де розглядають скаргу прокурорів щодо обрання йому запобіжного заходу, повідомляє прес-служба РНС.


Він зазначив, що доводи, на підставі яких прокурори оскаржують рішення судді Лариси Цокол, є нісенітницею.

«Вони кажуть, що рішення Цокол необгрунтоване. Вона написала 16 сторінок тексту, де розписала всі обгрунтування, яке більше обгрунтування може бути? Після цього вона отримала дисциплінарну скаргу і президент видав третій указ про реорганізацію Печерського суду. Вона попала під репресії. Цокол сказала, що я не був затриманий, а прокурори кажуть, що мені зачитали права в присутності Юрія Дерев’янка і адвоката Павла Богомазова. Адвокат Богомазов попав за кордон правоохоронців до мене не як адвокат. А тільки після того як представився охоронцями як представник СБУ. Жодному з адвокатів не надавали можливості виконувати функції. Вони брешуть, бо Дерев’янка взагалі не пустили до мене!» - наголосив Саакашвілі.

Саакашвілі також звернув увагу на докази прокурорів у вигляді телефонної розмови, де є «голоси Саакашвілі і Курченко».

«СБУ дали це на експертизу свого ж бюро, туди, де цей запис і фальсифікували. Незалежний експерт сказав, що ця розмова складається з 24 склейок. Пропоную міжнародним незалежним компаніям дати їх на експертизу», - зазначив Саакашвілі.

Михайло Саакашвілі також спростував заяви прокурорів щодо того, що докази у справі були начебто викрадені, а сам Саакашвілі намагається переховуватись.

«Вони зараз кажуть, що не мають доказів, бо їх вкрали з машини, коли мене звільнили після викрадення з квартири. Мабуть, ці докази були невидимі, адже було безліч камер і ніхто не бачив, як ці докази «втікли». Ці люди говорять абсолютну нісенітницю: мати більше ніж один телефон - це злочин, використовувати додаток Вайбер - це злочин. Вони кажуть, що я кілька днів переховувався, а я на сцені під ВР виступав разом з членами Європарламенту. Журналісти різних країн брали в мене інтерв’ю, а Луценко не міг знайти», - каже Саакашвілі.

Він додав, що справа проти нього побудована на свідках «Вовк» і «Заєць», які навіть не з’являються на допити.

Саакашвілі переконаний, що вся справа «шиється» йому для того, щоб викинути з України і не дати змоги говорити українцям правду.

«Минулого разу головним доказом у прокурорів була начебто достовірна інформація, що мене хоче вбити фсб і мене потрібно відправити з України. Тепер українське МЗС звернулось до МЗС Польщі - чи вони не могли б мене прийняти, бо тепер мене хочуть убити якісь українські радикальні групи. Насправді вони бояться моєї поїздки у Вінницю, спілкування з іноземними ЗМІ, публічних акцій. Вони хочуть, щоб я пропав, але цього не буде, я буду до кінця захищати всю правду», - зазначив лідер РНС.

Саакашвілі додав, що Северіона Дангадзе тримають в заручниках, а доказів проти нього немає.

«У нього є совість і він не пішов з ними на змову проти мене. Ірина Геращенко вийшла на людей Медведчука і наполягає на тому, щоб ЛНР і ДНР зробили запити, щоб його обміняти на полонених. Не можна такою підлою бути, він персона нон-грата в ДНР І ЛНР і Росії», - обурився Саакашвілі.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.