​У Києві судитимуть посадовця КМДА за шахрайство та підбурювання до надання неправомірної вигоди

Слідчі столичного главку поліції завершили досудове розслідування щодо неправомірних дій виконувача обов'язків начальника відділу Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради. Матеріали кримінального провадження передані до суду для визначення міри покарання фігуранту, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Приватний підприємець звернувся у відділ за отриманням відповідної довідки про те, чи належать об’єкти, які той орендує, до пам’яток архітектури державного чи місцевого значення. Службовець запропонував вирішити це питання швидше та повідомив, що він може домовитися із керівництвом та виконавцем, аби ті впродовж кількох днів підготували та підписали необхідні документи. Однак за це їм потрібно буде надати 500 доларів США неправомірної вигоди.

«Зловмисника ми затримали під час передачі домовленої суми у гривневому еквіваленті - 13 тисяч гривень. Як встановлено в ході досудового розслідування, чоловік не мав наміру передавати кошти керівництву чи іншим службовим особам, а планував заволодіти коштами підприємця шахрайським шляхом», - розповів старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП у м. Києві Іван Столяр.

Слідчі столичної поліції повідомили про підозру службовцю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч.1 ст.190 та ч.4 ст.27 ч.2 ст.15 ч.3 ст.369 (Закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства та підбурювання до закінчення замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.