​НАБУ затримало екс-заступника начальника поліції Одещини, який переховувався від слідства

Детективи НАБУ сьогодні затримали колишнього першого заступника начальника ГУ Нацполіції в Одеській області, який переховувався від слідства. Екс-посадовця разом із колишнім начальником ГУ Нацполіції в Одеській області підозрюють у заволодінні великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу, повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці Фейсбук.


25 липня цим двом особам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Як повідомлялось раніше, 25 липня 2019 року детективи Національного антикорупційного викрили чотирьох осіб, причетних до незаконного заволодіння великою партією тютюнових виробів, раніше вилучених із незаконного обігу.

Йдеться про колишнього начальника ГУ Нацполіції в Одеській області (з вересня 2016 по квітень 2019 рр.), колишнього першого заступника начальника ГУ Нацполіції в Одеській області, двох керівників приватних компаній.

Усім їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

Двох осіб, в тому числі екс-очільника ГУ НП в Одеській області, затримано в порядку ст. 208 КК України. Вирішується питання про обрання всім підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство встановило, що керівники суб’єктів господарювання у змові з екс-керівниками Нацполіції Одещини у 2017 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів. Ринкова вартість такої партії на «чорному ринку» може сягати 50 млн грн.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали влітку 2018 року.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочину.

Фото facebook.com/nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.