​За минулу добу російські окупанти дев'ять разів обстріляли позиції наших військ

Унаслідок підступних ворожих обстрілів протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил поранень не отримав. Водночас, одного окупанта було знищено



Брифінг представника прес-центру Об’єднаних сил 19 січня 2019 року:

Протягом минулої доби обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишилась напруженою. Російські окупанти дев'ять разів підступно обстріляли позиції наших військ. В одному з обстрілів противник застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування «Схід» обстріли по позиціях наших захисників велися:

двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та снайпером поблизу селища ГНУТОВЕ, з тимчасово окупованого селища ПІКУЗИ;

з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з окупованого селища УКРАЇНСЬКЕ;

з гранатометів, великокаліберних кулеметів поблизу селища МАР'ЇНКА, з тимчасово окупованого кремлівським найманцям селища ТРУДІВСЬКИЙ;

двічі з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу населеного пункту КРАСНОГОРІВКА, з тимчасово не підконтрольного ЗС України селища СТАРОМИХАЙЛІВКА;

з мінометів калібру 82 мм. та стрілецької зброї поблизу селищ ПІСКИ та ВОДЯНЕ, з тимчасово непідконтрольних ЗС України населених пунктів ЛОЗІВСЬКИЙ та УЖІВКА.

У смузі дій оперативно-тактичного угрупування «Північ» противник обстріляв наші позиції:

з великокаліберних кулеметів поблизу хутора ВІЛЬНИЙ, з окупованого селища ЗОЛОТЕ-5.

Водночас унаслідок підступних ворожих обстрілів протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил поранень не отримав.

У відповідь на обстріли наших позицій українські захисники застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, одного окупанта було знищено. Мужні дії українських військових не залишають жодного шансу проросійським найманцям здобути успіх.

Не зважаючи на систематичні обстріли противником наших позицій, постійне порушенням ворогом Мінських домовленостей, Об'єднані сили мужньо виконують завдання зі стримування російської агресії.

У разі загрози життю та здоров'ю військовослужбовців або цивільних осіб, Об'єднані сили залишають за собою право надавати адекватну відповідь військовим злочинцям.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під надійним контролем Об’єднаних сил.

Протягом поточної доби, станом на 12-ту годину ворог вогонь не відкривав.

Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Згідно рішення Командувача об'єднаних сил у визначених районах та населених пунктах продовжуються фільтраційні заходи, підтримується на належному рівні заходи контрольно-перепускного режиму, здійснюється забезпечення громадської безпеки та недопущення незаконного переміщення товарів, зброї та боєприпасів.

Протягом 18 січня представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 31 адміністративне правопорушення у результаті чого затримано одного громадянина, який підозрюється у співпраці зі злочинною окупаційною владою.

Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей, розкрито:

розбій – 1;
тяжке тілесне ушкодження – 2;
грабежі – 2;
крадіжки – 9;
незаконні поводження зі зброєю та боєприпасами –2;
незаконний обіг наркотичних засобів–6.

Із протизаконного обігу та зберігання вилучено: одну гранату РГН; дві одиниці гранат РГД-5; майже три кілограми наркотичної сировини.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду протягом доби працювали у штатному режимі.

На підконтрольну Україні територію та у зворотному напрямку прослідувало понад 42 тисячі осіб та 4800 транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних причин відмовлено 27 особам. Особовим складом КПВВ виконано 85 доручень уповноважених державних органів.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на суму понад 26 тисяч гривень.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції контрольована.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням, дотримуючись повного припинення вогню та надають місцевому населенню допомогу.

Громадянське суспільство на Сході України під надійним захистом Об’єднаних сил.

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.