​За минулу добу збройні формування рф 10 разів обстріляли позиції наших захисників

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, одного російського окупанта було знищено, ще шістьох – поранено



Брифінг прес-центру Об'єднаних сил 21.05.2019 року:

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Збройні формування російської федерації 10 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому чотири рази – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм із загальною витратою 34 боєприпаси.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник здійснив п'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них:

поблизу населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ПІКУЗИ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля села СТАРОГНАТІВКА, з району населеного пункту НОВОЛАСПА – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу села ВОДЯНЕ, з напрямку населенного пункту УЖІВКА – з автоматичних станкових гранатометів;

двічі біля населених пунктів ОПИТНЕ і КРАСНОГОРІВКА, з районів населених пунктів ВЕСЕЛЕ і СТАРОМИХАЙЛІВКА – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог п'ять разів обстріляв позиції наших захисників:

двічі поблизу населеного пункту НОВГОРОДСЬКЕ, з напрямку населених пунктів БЕТМАНОВЕ і ГОРЛІВКА – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з напрямку населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з району населеного пункту ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів;

біля села МИКОЛАЇВКА ДРУГА, - з району населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

З метою здобуття більш вигідного для себе положення поблизу села ВОДЯНЕ на Приазов'ї, противник намагався приховано переміститися в смугу забезпечення.

Солдат Андрій Скосарев, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, помітив переміщення противника та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник розпочав обстріл наших захисників з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок вибуху гранати Андрій отримав поранення. Військовослужбовцю було надано медичну допомогу та евакуйовано з переднього краю. Загрози його життю немає.

За виявлену мужність та відвагу солдат Андрій Скосарев буде представлений до нагородження.

На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби одного окупанта було знищено, ще шістьох – поранено.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід»:

поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, з напрямку населеного пункту АЗОВ – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

біля села ГНУТОВЕ, з району населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів.

Унаслідок обстрілів один український захисник отримав поранення. На обстріли з боку збройних формувань російської федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 108 адміністративних правопорушень і розкрили 39 кримінальних злочинів, три з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

20 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Водночас понад 18 тисяч осіб і близько двох з половиною тисяч транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з важливих причин відмовлено 30 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу продуктами харчування та предметами першого вжитку малозабезпеченим сім'ям в населеному пункті МИРОНІВСЬКЕ, проведено уроки з мінної безпеки з учнями населених пунктів ВОЛНОВАХА і КОМИШУВАХА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.