​За минулу добу збройні формування рф 11 разів обстріляли позиції наших захисників

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, двох окупантів було знищено, ще одного – поранено



Брифінг прес-центру Об'єднаних сил 24.05.2019 року:

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Збройні формування російської федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 13 боєприпасів, з них мінометних мін калібру 120 мм – 5, мінометних мін калібру 82 мм – 8 штук.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник здійснив 10 обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них:

двічі поблизу населених пунктів МИКОЛАЇВКА і ПІСКИ, з напрямку населених пунктів ДОКУЧАЇВСЬК і ВЕСЕЛЕ – з протитанкових ракетних комплексів;

біля села ПАВЛОПІЛЬ, з району населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

тричі біля населених пунктів СТАРОГНАТІВКА і ЧЕРМАЛИК, з напрямку населених пунктів НОВОЛАСПА і УКРАЇНСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з району населеного пункту ВЕСЕЛЕ – зі станкових протитанкових гранатометів;

двічі в районі міста АВДІЇВКА, з напрямку населеного пункту МІНЕРАЛЬНЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ПІЩЕВИК, з району населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4 були обстріляні з мінометів калібрів 120 і 82 мм та великокаліберних кулеметів. Вогонь противник вів з напрямку населеного пункту ЗОЛОТЕ-5.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, ще одного – поранено.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв наші позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», з них:

біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку міста ДОКУЧАЇВСЬК – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з району населеного пункту САХАНКА – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 777 адміністративних правопорушень і розкрили 16 кримінальних злочинів, шість з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

23 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Водночас понад 22 тисячі осіб та близько двох тисяч 700 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з вагомих причин відмовлено 15 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 84 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил організовано безпечні умови під час проведення робіт з усунення пошкоджень водогону у населених пунктах ЗОЛОТЕ і ПОПАСНА, проведено уроки військово-патріотичного виховання та заняття з мінної безпеки з учнівською молоддю населених пунктів МУРАТОВЕ, НОВИЙ АЙДАР і ТАЛАКІВКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.