​За минулу добу збройні формування рф 11 разів обстріляли позиції наших захисників

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. За даними розвідки, двох окупантів було знищено, ще одного – поранено



Брифінг прес-центру Об'єднаних сил 24.05.2019 року:

За минулу добу оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво не змінилася. Збройні формування російської федерації 11 разів обстріляли позиції наших захисників, при цьому один раз – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм із загальною витратою 13 боєприпасів, з них мінометних мін калібру 120 мм – 5, мінометних мін калібру 82 мм – 8 штук.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід» противник здійснив 10 обстрілів позицій Об'єднаних сил, з них:

двічі поблизу населених пунктів МИКОЛАЇВКА і ПІСКИ, з напрямку населених пунктів ДОКУЧАЇВСЬК і ВЕСЕЛЕ – з протитанкових ракетних комплексів;

біля села ПАВЛОПІЛЬ, з району населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

тричі біля населених пунктів СТАРОГНАТІВКА і ЧЕРМАЛИК, з напрямку населених пунктів НОВОЛАСПА і УКРАЇНСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

поблизу населеного пункту ОПИТНЕ, з району населеного пункту ВЕСЕЛЕ – зі станкових протитанкових гранатометів;

двічі в районі міста АВДІЇВКА, з напрямку населеного пункту МІНЕРАЛЬНЕ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

біля населеного пункту ПІЩЕВИК, з району населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з автоматичних станкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників поблизу населеного пункту ЗОЛОТЕ-4 були обстріляні з мінометів калібрів 120 і 82 мм та великокаліберних кулеметів. Вогонь противник вів з напрямку населеного пункту ЗОЛОТЕ-5.

Унаслідок обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби двох окупантів було знищено, ще одного – поранено.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв наші позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», з них:

біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку міста ДОКУЧАЇВСЬК – з мінометів калібру 82 мм;

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з району населеного пункту САХАНКА – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

у районі населеного пункту ГНУТОВЕ, з напрямку населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконувати завдання щодо підтримання законності та правопорядку в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об'єднаних сил в населених пунктах і на основних шляхах сполучення проводяться профілактичні фільтраційні заходи, організовано посилений контрольно-пропускний режим та цілодобове несення патрульно-постової служби.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили та припинили 777 адміністративних правопорушень і розкрили 16 кримінальних злочинів, шість з яких пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами. За підозрою в участі у складі збройних формувань російської федерації затримано та передано до правоохоронних органів дві особи.

23 травня через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали понад 20 тисяч осіб та близько двох з половиною тисяч транспортних засобів. Водночас понад 22 тисячі осіб та близько двох тисяч 700 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотньому напрямку. У пропуску через контрольні пункти в'їзду-виїзду з вагомих причин відмовлено 15 особам. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено з ознаками контрабанди та вилучено матеріальних цінностей на загальну суму понад 84 тисячі гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил організовано безпечні умови під час проведення робіт з усунення пошкоджень водогону у населених пунктах ЗОЛОТЕ і ПОПАСНА, проведено уроки військово-патріотичного виховання та заняття з мінної безпеки з учнівською молоддю населених пунктів МУРАТОВЕ, НОВИЙ АЙДАР і ТАЛАКІВКА.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працювали у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.