​Минулої доби російські окупанти 23 рази обстріляли позиції наших захисників

У результаті бойових дій жоден військовослужбовець зі складу ОС не загинув, один український захисник дістав поранення та ще один зазнав бойового травмування



Виступ речника Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Кількість збройних провокацій, здійснених противником за вчорашню добу, порівняно з добою раніше, зросла майже в тричі і склала загалом 23 обстріли. Як і раніше, російсько-окупаційні війська, нехтуючи будь-якими домовленостями, вели вогонь в бік оборонних позицій українських військ з використанням піхотної, а також зброї заборонених калібрів.

Так, вчора окупанти витратили загалом 15 мін калібру 120 та 82 мм, чотири рази застосували протитанкові керовані комплекси, вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та озброєння бойових машин піхоти.

На луганському напрямку противник здійснив шість обстрілів, в одному випадку ведучи вогонь з міномету.

Так, під ворожими обстрілами двічі перебували військовослужбовці, які обороняють Новолуганське. Там противник вів вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, включно із кулеметами крупного калібру. Під час обстрілу тамтешній українських позицій, зафіксованого о 23.00, окупанти випустили три міни калібру 82 мм.

Також ворог обстрілював захисників Майорська та с. Луганське, де використав автоматичні та ручні гранатомети.

Окрім того, російсько-окупаційні війська знову зірвали режим перемир’я в районі Золотого, де двічі відкривали вогонь з піхотної зброї. Сталося це вчора надвечір, коли противник застосував кулемети та автоматичні гранатомети АГС. Вогонь у відповідь з нашого боку у згаданому районі не відкривався.

Донецький напрямок. Сімнадцять фактів порушення режиму припинення вогню з боку противника обліковано у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання. Російсько-окупаційні війська застосовували станкові, автоматичні і ручні протитанкові гранатомети, а також кулемети та стрілецьку зброю.

Ворожий вогонь шість разів фіксувався на підступах до с. Водяне, по два рази біля Мар’їнки, Новогнатівки і с. Тарамчук, а також по одному випадку – в районах н.п. Пищевик, Широкине, Верхньоторецьке, Богданівка та Славне.

Під час другого обстрілу опорних пунктів Об’єднаних сил біля Водяного, якого противник завдав о третій годині ночі, було зафіксовано приліт дванадцяти ворожих мін 120-го калібру. Два снаряди впали безпосередньо в населеному пункті. Цей вогневий наліт окупанти здійснили зі сторони с. Пікузи.

Відзначу, що усі ворожі обстріли були прицільними, тому наші захисники відкривали вогонь у відповідь шість разів, застосовували виключно піхотну зброю.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув, але один український захисник дістав поранення та ще один зазнав бойового травмування.

Щодо обстановки на лінії зіткнення станом на 12.00 13 жовтня 2019 року.

Станом на 12.00 сьогодні, в районі проведення операції Об’єднаних сил обліковано чотири факти недотримання російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню.

Усі сьогоднішні збройні провокації з боку противника фіксувалися на луганському напрямку.

Зокрема, під ворожим вогнем з піхотної зброї цієї ночі та вранці перебували оборонні укріплення наших підрозділів біля н.п. Новолуганське, Південне та Світлодарськ. Російсько-окупаційні війська вели вогонь переважно з автоматичних гранатометів, водночас, під час ранкового обстрілу позицій українських військ біля Новолуганського ворог випустивз напрямку Доломітного дві міни 82-го калібру.

Тричі з початку поточної доби військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил відповідали противнику вогнем з піхотної зброї, демонструючи ворогу готовність до будь яких його дій.

Станом на зараз ситуація стабільна і повністю контрольована нашими військами. Бойових втрат у лавах Збройних Сил України з початку поточної доби немає.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.