​Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 29 разів обстріляли позиції наших військ

Наші Українські герої, неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватні оборонні дії. Бойових втрат внаслідок ворожого прицільного вогню серед наших воїнів минулої доби немає



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. На сході України триває збройна агресія рф. Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 29 разів активно порушували режим припинення вогню. При цьому окрім мінометів різних калібрів, окупанти застосовували по позиціях Об’єднаних сил артилерію.

2. Загалом ворог вчора випустив 64 міни 120-го та 82-го калібрів по позиціях Українських героїв в районах н.п. Новозванівка, Золоте, Новолуганське, Луганське, Водяне, Гладосове та Авдіївка.

Зокрема, за наявною інформацією, противник двічі від окупованого Первомайська вів мінометні обстріли ділянки розведення в районі н.п. Золоте. Після 10.20 окупанти випустили по нашим захисникам 8 мін калібру 120 мм, а після 20.25 – 5 мін 82-го калібру.

Також окупанти ввечері здійснили загалом 16 пострілів з артилерії калібру 122 мм по наших оборонцях Новолуганського та Водяного.

Окрім цього, переважно з гранатометів різних систем, а також стрілецького озброєння російсько-окупаційні війська цілили по позиціях наших захисників України в районах н.п. Новолуганське, Луганське, Золоте, Кримське, Попасна, Хутір Вільний, Павлопіль, Талаківка, Авдіївка, Водяне, Пищевик, Лебединське, Широкіне, Березове.

3. Наші Українські герої, неухильно дотримуючись Мінських угод, вели адекватні оборонні дії. Бойових втрат внаслідок ворожого прицільного вогню серед наших воїнів немає. За уточненою інформацією Штабу ООС, вчора, 17 жовтня, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої зазнав поранення один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Ще один військовий минулої доби, під час виконання інженерних робіт, отримав вибухову травму.

4. Від початку поточної доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на сході нашої держави, російсько-окупаційні війська продовжили обстріли позицій Об’єднаних сил. Зафіксовано 5 ворожих прицільних обстрілів.

З опівночі поблизу Новотошківського окупанти застосували автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, а також стрілецьке озброєння.

З 03.45 противник вів вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів по наших захисниках Золотого-4.

З 09.30 ворог від окупованого села Пікузи розпочав обстріли зі стрілецького озброєння по оборонцям н.п. Талаківка та Водяне. З 10.10 від Ужівки противник застосував по захисникам Водяного ще й озброєння БМП.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів адекватно придушували ворожу збройну активність застосовуючи легке стрілецьке озброєння.

За наявною інформацією, втрат серед наших героїв від початку поточної доби внаслідок ворожого вогню немає.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф посилює контроль за виконанням наказів і розпоряджень у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф. Зокрема, з 12 жовтня ц.р. там працюють комісії Південного військового округу зс рф чисельністю понад 40 старших офіцерів. Мета їх роботи – виявлення фактів нецільового використання виділених у 2019 році коштів на організацію бойової підготовки та забезпечення повсякденної діяльності військ.

Крім того, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, наступного тижня очікується прибуття комісії у складі представників головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони рф (москва) та 8 загальновійськової армії південного військового округу зс рф (Ростов-на-Дону) для визначення обсягів подальшого постачання з території росії ракетно-артилерійського озброєння та боєприпасів до з’єднань і частин російських окупаційних військ.

6. Підрозділи Об’єднаних сил мужньо обороняють Україну в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.